Studiu. Peste 60% din romanii din orase vor sa se mute la tara
Publicat la data de 01 Iul. 2021 in:
Stiri Un nou studiu releva ca peste 60% din romanii care locuiesc acum in orase vor sa se mute la tara in viitorul apropiat. Exista, insa, o conditie esentiala.
Aproape doua treimi dintre romanii (62%) care locuiesc in mediul urban ar putea sa se mute la tara, in urmatorii doi ani, dar conditia numarul unu pentru a face acest pas este o conexiune buna la Internet, reiese din rezultatele sondajului Digitalizarea Europei.
Aceeasi cercetare releva faptul ca 59% dintre respondenti au declarat ca pandemia le-a influentat sau le-a schimbat opinia privind perspectiva de a locui la tara.
Intrebati despre avantajele sau dezavantajele de a locui in mediul rural, 74%, respectiv 80% din totalul celor intervievati considera apropierea de natura si beneficiile sale pentru un stil de viata sanatos ca fiind cele mai mari castiguri. Doar 19% au indicat nivelul chiriei mai scazut, in timp ce avantajele traiului la tara predomina pentru 44% dintre romanii din urban.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Conform studiului, conditia de baza pentru a locui la tara este, de departe, o conexiune buna la internet, astfel incat 69% dintre romani spun ca aceasta este obligatorie, iar pentru 25% este de preferat. O constatare similara se intalneste in randul tuturor tarilor europene.
Mai mult de jumatate dintre cei chestionati (54%) sunt de parere ca o infrastructura buna de servicii de sanatate este esentiala, 42% vad important un transport public bun, in timp ce 46% sustin ca institutiile bune de invatamant reprezinta o conditie esentiala.
Studiul Digitalizarea Europei a fost comandat de Vodafone Institute si realizat online de Kantar pe un esantion de 15.000 de persoane din 15 tari europene, in perioada 5 mai - 16 iunie 2021, care au inclus: Cehia, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Spania, Suedia, Marea Britanie.
Fiecare esantion national a cuprins cel putin o mie de persoane intervievate, cu varste de peste 16 ani. Aceasta cercetare a fost efectuata in perioada 5 mai - 16 iunie 2021. Raportul complet va fi disponibil in urmatoarele saptamani.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>