Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Subventiile agricole dupa 2014, subiect de maxim interes discutat astazi la conferinta Focus on Agriculture
Subiectul de maxim interes discutat astazi la conferinta Focus On Agriculture, orgqanizata de Business Review a fost legat de subventiile acordate agricultorilor. Agroromania a fost partener media al acestui eveniment.
Ce se va intampla cu subventia pe suprafata in contextul reformei Politicii Agricole Comune, iata o intrebare care ii framanta pe toti fermierii romani. Ieri am stabilit deja ca o prima schimbare ii va afecta pe marii fermieri, care, potrivit comisarului european pentru agricultura, Dacian Ciolos, s-ar putea lovi de un plafon maxim de 300.000 de euro. O masura care, spun europenii, vine in sprijinul celor care lucreaza terenuri de pana la 2000 de hectare.
Pentru micii fermieri se pregateste reducerea birocratie si simplificarea acordarii subventiei, ceea ce va insemna si unificarea celor doua agentii de plati - APIA si APDRP.
Totusi, cititorii AGROROMANIA ne asalteaza cu intrebari despre CUANTUMUL subventiei pe suprafata. Oamenii vor sa stie, pe buna dreptate, daca in sfarsit vom avea echitate si fermierii romani vor primi aceeasi suma pe care o primesc colegii lor din vest. (V-am mai povestit noi cateva cifre interesante, o comparatie intre ce subventie primeste un fermier francez si unul roman)
O declaratie interesanta a fost cea a fostului ministru al agriculturii, Valeriu Tabara: "De ce primesc fermierii romani mai putin? Datorita productivitatii scazute la momentul negocierii tratatului de aderare. La acea data, eu am luptat cat am putut, verificati stenogramele".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Dintre tarile membre UE, Romania, tarile din est si statele baltice sunt avantajate de reforma Politicii Agricole Comune, in timp ce tari precum Marea Britanie se opun cu inversunare, deoarece acestea pierd cel mai mult in urma plafonarii subventiei.
Achim Irimescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, spune ca exista si tari - precum Olanda - unde subventia acordata fermierilor ajunge pana la 500 de euro la hectar.
Ce se va intampla in Romania si ce subventie va primi un fermier pentru un hectar
Romania va ajunge, in 2016, la o subventie europeana pe suprafata de 180 de euro pe hectar. In prezent, media in Uniunea Europeana este de 270 de euro pe hectar. Asadar, fermierii romani vor beneficia de un plus de NUMAI CATEVA ZECI DE EURO pe hectar, in vreme ce exista tari - in aceeasi Uniune - care primesc SUTE DE EURO mai mult decat primeste un taran roman.
"Romania a pornit in 2007 cu 25% din platile directe acordate in Uniunea Europeana (UE) si, conform schemei actuale de crestere graduala, va ajunge la o subventie pe suprafata de 180 de euro pe hectar abia in 2016, desi media in UE este de 270 de euro pe hectar. Dupa reforma Politicii Agricole Comune vom avea abia 200 de euro pe hectar, o crestere efectiva de numai 7%", a spus Irimescu, care a mai dezvaluit ca "sunt state membre care au acum 600 de euro pe hectar, asa cum este Malta, un stat mic, iar Olanda, care este mult mai performanta, are 459 de euro pe hectar", a explicat oficialul MADR.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura