Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suceava: 560 de fermieri suceveni au accesat online subvenţiile europene


Anul trecut, în judeţul Suceava s-au depus 560 cereri on line, solicitările de sprijin financiar pe suprafaţă venind, în special, de la marii fermieri.
Aceasta graţie IPA-on line, o aplicaţie pusă la dispoziţia agricultorilor de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură(APIA) şi prin intermediul căreia solicitanţii de plăţi directe de la Uniunea Europeană au posibilitatea de a realiza on line operaţiunea de „digitizare” a parcelelor, completând, în acelaşi timp, şi declaraţia de acordare a sprijinului pe suprafaţă.

„Prin intermediul aplicaţiei IPA-on line, orice fermier poate să-şi identifice suprafeţele agricole pe care le are în lucru, poate să le măsoare, să le digitizeze, adică să le deseneze, inclusiv să completeze electronic declaraţia de suprafaţă. Scopul introducerii acestei aplicaţii este eliminarea dificultăţilor şi a erorilor de poziţionare a parcelelor ce fac obiectul solicitărilor de sprijin financiar. Crearea acesteia aplicaţii a fost urmare a localizării inexacte sau incorecte a parcelelor pe hărţile de hârtie, fapt ce conducea la înregistrarea unui număr mare de greşeli, la aplicarea de sancţiuni, precum şi la întârzieri la efectuarea plăţilor”, declară directorul executiv al APIA Suceava, Angela Coroleucă, pentru evenimentul.ro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Aplicaţia a fost utilizată ca proiect pilot în campania SAPS 2009, de către aproximativ 200 fermieri, aceştia „digitizând” aproximativ 4500 de parcele, cu o suprafaţă de circa 60.000 de hectare. Cu prilejul aceleiaşi campanii, IPA on line şi-a arătat utilitatea prin soluţionarea supra-declarării blocurilor fizice. În 2010, după includerea observaţiilor din campaniile anterioare, aplicaţia a cunoscut îmbunătăţiri, „digitizarea” parcelelor din declaraţiile fermierilor ajungând la 71%.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016