Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suntem singurii din UE care nu avem reprezentanti ai organizatilor agricole nationale la Bruxelles

suntem-singurii-din-ue-care-nu-avem-reprezentanti-ai-organizatilor-agricole-nationale-la-bruxelles

Potrivit comisarului european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, tara noastra este singura, dintre cele 27 de state membre UE, care nu are reprezentanti ai organizatilor agricole nationale in confederatiile si federatiile europene.


“Romania este singurul stat membru din cele 27 - din iulie vor fi 28 pentru ca intra si Croatia - care nu are organizatii agricole nationale reprezentate in confederatiile si federatiile europene. Aici cred ca ministerul va poate ajuta, dar cred ca si dumneavoastra va puteti ajuta sa faceti mai mult in zona asta. In primul rand trebuie sa va intelegeti intre diferitele organizatii si federatii nationale, sa va gasiti oameni reprezentativi care sa poata vorbi despre politica agricola acolo, nu numai in engleza, franceza ci si in romana, pentru ca organizatia europeana a producatorilor agricoli - COPA-COGECA era dispusa sa asigure traducere si in limba romana, numai sa fie prezente si asociatiile agricultorilor din Romania. In primul rand sa va intelegeti si in al doilea rand sa gasiti modalitatea de sustinere financiara pentru o astfel de prezenta” a declarat acesta, la Conferinta Nationala a Agricultorilor organizata de LAPAR, care a avut loc joi, la Bucuresti.

Comisarul ne-a indrumat spre Guvern, care ar putea ajuta cu o sustinere financiara, dar sa nu uitam ca “multe sectoare din agricultura au suficienta forta economica pentru a sustine financiar prezenta la Bruxelles”.

Pana in 2011, Romania a fost membra in organizatia COPA-COGECA, fiind reprezentata de Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR), dar a fost exclusa deoarece FNPAR nu si-a mai putut plati cotizatia pe anul 2011 in valoare de aproximativ 250000 de euro.

Prin prezenta in aceasta organizatie europeana, agricultorii romani ar lua parte la 87 de grupuri lucrative despre politicile agricole europene, in care ar avea si drept de vot.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h






Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016