Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Suprafaţa totală cultivată cu flori în 2009 a crescut cu 6% faţă de anul trecut, până la 512 hectare
Suprafaţa totală cultivată cu flori în acest an se ridică la 512 hectare, în creştere cu 6%, faţă de cele 483 de hectare cultivate în anul precedent, în timp ce producţia autohtonă de flori a crescut cu 2% faţă de 2008, până la 1,208 miliarde de fire, a declarat pentru NewsIn Daniel Botănoiu.
Astfel, conform directorului general din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu, suprafaţa cultivată cu flori de câmp este în acest an de 431 de hectare, iar pentru florile plantate în sere de 81 de hectare, în creştere faţă de anul precedent, când suprafaţa de flori a fost de 405 hectare, respectiv 78 hectare.
În ceea ce priveşte producţia autohtonă de flori, MAPDR estimează că aceasta se ridică în acest an la 810 milioane de fire cultivate în câmp şi 398 milioane fire în sere, ajungând astfel la un total de 1, 208 miliarde de fire.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Structura sortimentală a suprafeţei autohtone de flori cultivată în sere cuprinde garoafe, în proporţie de 67%, crizanteme 6,7%, trandafiri (4,9%), frezii (4,3%), gerbera (3,8%) şi alte specii (9,6%).
În ceea ce priveşte suprafeţele cultivate în câmp şi solarii, fondul genetic de flori cuprinde 241 de specii şi soiuri floricole bulboase, 187 din genul Rosa, 71 perene, 51 specii anuale şi 7 specii şi soiuri bienale. De asemenea, în colecţia dendrologică se încadrează 72 de specii şi varietăţi de arburi şi arbuşti coniferi, 141 de specii de arbuşti ornamentali foioşi şi 81 specii de arbori foioşi ornamentali.
În plus, potrivit lui Daniel Botănoiu, necesarul de consum de flori de pe piaţa autohtonă nu se asigură din producţia internă. Astfel, potrivit MAPDR, în anul 2008 România a importat flori în valoare de 23,22 milioane de euro, cu 15% mai mult faţă de valoarea de 20,26 milioane de euro înregistrată în anul precedent.
În anul 2008 producţia autohtonă de flori se ridica la 1,185 miliarde de fire, dintre care 785 milioane au fost cultivate în câmp, iar aproximativ 400 milioane în sere.
Sprijinul pentru suprafaţa cultivată din acest sector a fost acordat prin schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), şi anume 60,75 euro/ha şi prin ajutor de stat pentru suprafaţa cultivată, în valoare de 5.000 lei/ha pentru culturile de câmp, respectiv 10.000 lei/ha pentru culturile în seră.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura