Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Suprafețele cultivate cu sfeclă de zahăr s-au redus la o treime față de anii 90
Cultivatorii de sfeclă din toată Europa s-au întâlnit la Braşov la Adunarea Generală a Asociaţiei Europene în domeniu. În timp ce agricultorii străini se laudă că afacerile le merg din plin, cultivatorii nostri se plâng că abia reuşesc să supravieţuiască. Subfinanţarea este principalul motiv.
Cultivatorii de sfeclă europeni nu au fost afectaţi, anul trecut, de criza economică. Ba, dimpotrivă, au ieşit pe profit. Ei spun că sfecla este în toată Europa cea mai sustenabilă cultură.
La noi, agricultorilor nu le-a mers la fel de bine. Suprafeţele cultivate s-au redus la o treime faţă de 1.990, recoltele sunt mici, iar industria de profil se restrânge an de an. Numărul fabricilor care prelucrează sfecla de zahăr s-a restrâns la trei.
Nici ajutorul Uniunii Europene nu-i avantajează pe români. Dacă în Franţa, de exemplu, un cultivator de sfeclă primeşte 800 de euro pe hectar, unul de la noi primeşte jumătate din sumă. Autorităţile române spun însă că acest lucru se va schimba.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cultivatorii români mai cer autorităţilor europene eliminarea accizelor pentru motorină, dar şi creşterea cotei de zahăr. În acest moment România are o cota de 100.000 de tone şi consumă 600.000 de tone de zahăr pe an.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura