Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Tabara: Romania va relua exportul de carne de porc din aprilie-mai
Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii, spune ca, in urma discutiilor de la Bruxelles cu John Dalli, comisarul european pentru sanatate, Romania va relua exportul de carne de porc din aprilie-mai anul acesta. Valeriu Tabara anunţase din 13 ianuarie această întâlnire, precizând că e vorba de încasări de sute de milioane de euro pe an.
Citeşte pe RECOLTA două analize asupra scăderii preţului cărnii de porc
- Industria de creştere a porcului, într-un moment paradoxal
- Impas în industria cărnii de porc. 2011 – ameninţare sau oportunitate pentru crescătorii români de porci?
"In urma discutiilor avem o perspectiva buna, iar Romania va putea relua exportul de carne de porc din aprilie-mai", a declarat pentru incont.ro Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii.
El spune ca se va merge inainte cu masura de compartimentare a teritoriului tarii pentru ca exportul sa nu fie afectat de un eventual focar de pesta porcina. Concret, acest lucrul inseamna ca atunci cand intr-unul dintre aceste sectoare vor fi probleme, restul vor putea sa exporte fara niciun impediment.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Tabara a mai spus ca astazi s-a vorbit despre constituirea unor stocuri private de carne de porc care sa fie subventionate. "S-a discutat despre constituirea unor stocuri private ca sa nu punem presiune pe ferme", declara el.
Declaratia vine in contextul in care pretul unui kilogram de carne de porc din Germania a scazut cu 50%, iar crescatorii din restul statelor europene nu fac fata scaderii bruste de pret.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News