Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Tabără vine cu prima măsură concretă: 26 de depozite agroalimentare de mare capacitate
Depozitele agro-alimentare de mare capacitate anunţate de ministrul agriculturii Valeriu Tabără weekend-ul trecut vor scădea cantitatea de legume şi fructe comercializate la negru, vor stabiliza preţul primit de producător pentru marfa livrată şi, cel mai important, vor conduce la diminuarea preţurilor în magazine pentru produsele agro-alimentare în urma eliminării intermediarilor, după cum spun fermierii.
"Vrem ca din 2011 să începem construcţia acestor depozite şi să continuăm susţinut acest proiect pe mai mulţi ani. Intenţia noastră este să îi atragem pe producători, să îi organizăm în asociaţii şi să îi implicăm în gestionarea acestor depozite alături de autorităţile locale pentru a fi parte la profit", a declarat pentru ZF Valeriu Tabără, care crede că prin intermediul unor depozite agro-alimentare de mare capacitate la nivel naţional va scădea piaţa neagră, intermediarii fiind nevoiţi să ia pe factură marfa de la aceste centre de colectare pentru a merge mai departe cu ea în pieţe sau în marile reţele de magazine.
Autorităţile spun că deja au identificat bazinele legumicole şi centrele unde se produc fructe şi unde este nevoie de depozitare, printre acestea numărându-se şi Dăbuleni, zonă cunoscută pentru producţia masivă de pepeni.
"Iniţial vom construi 26 de depozite cu bani de la bugetul de stat, prin intermediul unui program strategic al guvernului. Avem suportul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, necesarul fiind de 15,5 milioane de euro pentru prima fază. În paralel vom încerca prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi al Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) să susţinem , cu bani europeni, înfiinţarea altor depozite, întrucât necesarul local este de 80-100 de astfel de centre de colectare", anunţă Tabără, spunând că programul va fi discutat în Guvern săptămâna aceasta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cele 26 de depozite de mare capacitate, cu atmosferă controlată, urmează să preia producţia fermierilor din zonele legumicole şi horticole cu tradiţie să le păstreze în condiţii bune şi să se implice în comercializarea acestora, împreună cu fermierii, urmând să alimenteze marile oraşe cu fructe şi legume româneşti.
În prezent, fermierii locali au probleme cu valorificarea produselor agricole întrucât nu dispun de capacităţi de depozitare.
De cele mai multe ori sunt nevoiţi să vândă marfa direct din câmp sau din gospodărie la preţuri foarte mici pentru a putea începe următorul ciclu de producţie.
Citeste mai mult in Ziarul Financiar
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News