Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Taranii isi vand terenurile agricole pentru ca sunt neprofitabile


Lapte sanatos aruncat la porci si terenuri vindute la preturi derizorii - asa arata agricultura clujeana in 2009. In prezent, Romania este o simpla piata de desfacere pentru altii, iar circa 80% din alimentele consumate de romani, inclusiv legumele si fructele, sint din import, sustine directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Cluj, Ilarie Ivan.

Potrivit acestuia, o solutie la acest lucru ar fi putut sa fie piata de en-gros din Apahida, care a fost conceputa pentru a prelua productia de la agricultorii localnici si de la cei din judetele limitrofe. Cu toate acestea, piata nu-si indeplineste functiile pentru care a fost gindita.

"Inca nu s-a luat o ceapa sau un kilogram de morcovi de la producatorii locali. Implicare directa a administratiei? Zero! Sint mereu subterfugii si explicatii inutile. Doua produse macar, ceapa rosie si cartoful, puteau avea demult o linie de desfacere in supermarketurile din Cluj-Napoca, sa nu mai vorbim de multe altele", a declarat Ilarie Ivan, pentru Agerpres.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

In judet sint in prezent foarte putine terenuri arabile in suprafete compacte de 50 de hectare, cit este necesar pentru o agricultura rentabila, iar aceasta fie pentru ca taranii sint reticenti la ideea de "cooperativa", fie pentru ca e nevoie de fonduri substantiale pentru a demara productia agricola. Astfel, deoarece terenurile nu au fost lucrate de mult timp (uneori chiar si de 10-15 ani), fertilitatea acestora este scazuta, iar in aceste conditii productia nu poate fi decit una mica. "Foarte multe terenuri sint pline de buruieni si de maracini. In sol este o mare rezerva de seminte de buruieni. Ca sa fie distruse este nevoie de o erbicidare de 4-5 ani pentru a se putea face o agricultura rentabila. Insa prea putini tarani sint dispusi sa investeasca 4-5 ani, pentru ca doar apoi sa vina si recolte bune", explica Liviu Pulbere, directorul coordonator adjunct din sectorul economic al DADR Cluj. Astfel, asocierile au functionat in zona Cimpia Turzii - Mihai Viteazu, dar nu si in alte parti. In acest an, productia agricola din Cluj a fost cu circa 30% mai mica fata de anul trecut.

Citeste mai mult in Monitorul de Cluj
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016