Targ de produse agroalimentare in curtea MADR

Evenimentul va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, pentru a celebra Ziua Mondiala a Alimentatiei.
Pe data de 16 octombrie, Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite celebreaza Ziua Mondiala a Alimentatiei si, ca in fiecare an, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va marca acest eveniment.
Ziua Mondiala a Alimentatiei va fi sarbatorita prin organizarea unui targ in curtea institutiei, intre 14 si 16 octombrie 2016, ocazie cu care producatori si procesatori agricoli vor expune produse traditionale si realizate dupa retete consacrate, cat si ceaiuri, uleiuri, esente, produse de artizanat etc.
De asemenea, vor putea fi gasite in cadrul targului si produse inregistrate pe sisteme de calitate europene, cum ar fi Magiunul de prune Topoloveni, Salamul de Sibiu, Telemeaua de Ibaneşti.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pe langa produsele romanesti protejate la nivel european, vor fi prezente Novacul afumat de Tara Barsei, Scrumbia afumata de Dunare si Cascavalul de Saveni, produse aflate in diferite faze de dobandire a protectiei „Indicatie Geografica Protejata” la nivelul Uniunii Europene.
Vizitatorii vor avea ocazia sa gaseasca si produse traditionale, inregistrate pe schema nationala - zacusca de vinete ori de fasole, pecie lunga afumata, dulceata de mure, de cirese amare sau afine, Cozonac Domnesc din regiunea Moldovei, cat si produse realizate in arealul montan.
Totodata, vor fi prezenti producatori de fructe si legume, miere si produse ale stupului, dar si cei de vin si tuica. Mesterii populari vor intregi peisajul rural din curtea Ministerului Agriculturii prezentand vizitatorilor ii traditionale romanesti sau stergare populare din panza de borangic tesute la razboi manual si alte obiecte de artizanat.
Lista completa a produselor care vor putea fi gasite in cadrul targului, poate fi consultata mai jos:
-Chisca, Muschi haiducesc, Carnati boieresti, Costita hituita, Muschi copt in jar, Jambon taranesc, Toba - produse de Baciu (Suceava).
-Bagheta pescareasca, Salata de icre de crap, Salata de icre ardeleneasca, Pastrama pescareasca, Pastrav ardelenesc, Batog afumat produse in Delta din Carpati (Brasov).
-Dulceata de cirese amare, Dulceata de capsune, Dulceata de visine, Dulceata de cirese albe, Dulceata de zmeura, Dulceata de afine, Dulceata de mure, Zacusca de vinete, Zacusca cu fasole, Zacusca cu ciuperci, Zacusca cu peste, Zacusca cu ghebe produs de Vrancioaia (Neamt).
-Telemea de vaca, Branza de burduf, Cas, Cascaval, Carnati de oaie si vitel, Telemea de oaie, Urda, Slanina afumata, Pastrama de porc, Pastrama de berbecut, Carnati de porc si vitel, Branza de burduf in coaja de brad, Pastrama de vitel produse de Ferma Istrate-Fundata (Brasov).
-Sirop de muguri de brad, Sirop din flori de soc, Dulceata de afine, Dulceata de zmeura, Dulceata de mure produse de Fenechiu (Covasna).
-Smantana si Branza dulce produse de Ungur de Preluca (Maramures).
-Pastrav afumat in cobza de brad „Doftana” (Prahova).
-Cozonac domnesc (Botoşani)
-Tuica si magiun de prune Buzdugan (Argeş)
-Salata Deltaica cu icre de crap, cu icre de stiuca, Pastrama Deltaica de crap argintiu, de somn, Sardeluta Deltaica marinata in ulei, ulei picant, Batog Deltaica de crap argintiu, de somn (Tulcea).
-Caltabos oltenesc, Jumari de porc, Carnati din topor, Toba taraneasca, Carnati cu ambat, Slanina usturoiata, Carne afumata la garnita, Muschi perpelit, Carnati cu miroase de usturoi "Ca Altadata" (Valcea).
-Scrumbie marinata , Zacusca cu peste, Salata de icre de crap, Salata de icre de ştiuca "Victorita" (Bucuresti).
-Carnaciori picanti, Carnati de casa afumati, Pecie lunga afumata, Pestisor afumat, Clisa afumata Cordis (Salaj).
-Placinta cu dovleac, Placinta cu branza (Constanta).
-Ulei esential de lavanda, Ulei presat din floarea soarelui, Ulei presat din floarea soarelui, Ulei presat din floarea soarelui (Bihor, Giurgiu, Vaslui).
-Papusi in costume populare, reconditionare de costume populare vechi, fete de masa, diverse obiecte traditionale (linguri, fuse, lazi de zeste, potcoave) cu flori din foaie de panusi de porumb etc.
Ziua Mondiala a Alimentatiei va fi sarbatorita prin organizarea unui targ in curtea institutiei, intre 14 si 16 octombrie 2016, ocazie cu care producatori si procesatori agricoli vor expune produse traditionale si realizate dupa retete consacrate, cat si ceaiuri, uleiuri, esente, produse de artizanat etc.
De asemenea, vor putea fi gasite in cadrul targului si produse inregistrate pe sisteme de calitate europene, cum ar fi Magiunul de prune Topoloveni, Salamul de Sibiu, Telemeaua de Ibaneşti.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit
Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei 1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte bine...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pe langa produsele romanesti protejate la nivel european, vor fi prezente Novacul afumat de Tara Barsei, Scrumbia afumata de Dunare si Cascavalul de Saveni, produse aflate in diferite faze de dobandire a protectiei „Indicatie Geografica Protejata” la nivelul Uniunii Europene.
Vizitatorii vor avea ocazia sa gaseasca si produse traditionale, inregistrate pe schema nationala - zacusca de vinete ori de fasole, pecie lunga afumata, dulceata de mure, de cirese amare sau afine, Cozonac Domnesc din regiunea Moldovei, cat si produse realizate in arealul montan.
Totodata, vor fi prezenti producatori de fructe si legume, miere si produse ale stupului, dar si cei de vin si tuica. Mesterii populari vor intregi peisajul rural din curtea Ministerului Agriculturii prezentand vizitatorilor ii traditionale romanesti sau stergare populare din panza de borangic tesute la razboi manual si alte obiecte de artizanat.
Lista completa a produselor care vor putea fi gasite in cadrul targului, poate fi consultata mai jos:
-Chisca, Muschi haiducesc, Carnati boieresti, Costita hituita, Muschi copt in jar, Jambon taranesc, Toba - produse de Baciu (Suceava).
-Bagheta pescareasca, Salata de icre de crap, Salata de icre ardeleneasca, Pastrama pescareasca, Pastrav ardelenesc, Batog afumat produse in Delta din Carpati (Brasov).
-Dulceata de cirese amare, Dulceata de capsune, Dulceata de visine, Dulceata de cirese albe, Dulceata de zmeura, Dulceata de afine, Dulceata de mure, Zacusca de vinete, Zacusca cu fasole, Zacusca cu ciuperci, Zacusca cu peste, Zacusca cu ghebe produs de Vrancioaia (Neamt).
-Telemea de vaca, Branza de burduf, Cas, Cascaval, Carnati de oaie si vitel, Telemea de oaie, Urda, Slanina afumata, Pastrama de porc, Pastrama de berbecut, Carnati de porc si vitel, Branza de burduf in coaja de brad, Pastrama de vitel produse de Ferma Istrate-Fundata (Brasov).
-Sirop de muguri de brad, Sirop din flori de soc, Dulceata de afine, Dulceata de zmeura, Dulceata de mure produse de Fenechiu (Covasna).
-Smantana si Branza dulce produse de Ungur de Preluca (Maramures).
-Pastrav afumat in cobza de brad „Doftana” (Prahova).
-Cozonac domnesc (Botoşani)
-Tuica si magiun de prune Buzdugan (Argeş)
-Salata Deltaica cu icre de crap, cu icre de stiuca, Pastrama Deltaica de crap argintiu, de somn, Sardeluta Deltaica marinata in ulei, ulei picant, Batog Deltaica de crap argintiu, de somn (Tulcea).
-Caltabos oltenesc, Jumari de porc, Carnati din topor, Toba taraneasca, Carnati cu ambat, Slanina usturoiata, Carne afumata la garnita, Muschi perpelit, Carnati cu miroase de usturoi "Ca Altadata" (Valcea).
-Scrumbie marinata , Zacusca cu peste, Salata de icre de crap, Salata de icre de ştiuca "Victorita" (Bucuresti).
-Carnaciori picanti, Carnati de casa afumati, Pecie lunga afumata, Pestisor afumat, Clisa afumata Cordis (Salaj).
-Placinta cu dovleac, Placinta cu branza (Constanta).
-Ulei esential de lavanda, Ulei presat din floarea soarelui, Ulei presat din floarea soarelui, Ulei presat din floarea soarelui (Bihor, Giurgiu, Vaslui).
-Papusi in costume populare, reconditionare de costume populare vechi, fete de masa, diverse obiecte traditionale (linguri, fuse, lazi de zeste, potcoave) cu flori din foaie de panusi de porumb etc.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » MADR: Incep platile din cele 143 de milioane de lei
- » MADR: Romania nu poate accepta plafonarea platilor in noua PAC
- » MADR pregateste 60 de milioane de euro pentru fermierii care cultiva rosii
- » MADR: Am procesat 300.000 de dosare pentru plata subventiilor in avans
- » Sprijin de la MADR pentru fermieri. Cate variante avem
Ultima ora
- » Sectorul apiculturii va primi mai multi bani
- » Agricultorii trebuie sa cunoasca Pactul ecologic european
- » ANSVSA elaboreaza o noua strategie de combatere si control pentru PPA
- » Cererile pentru ajutorul privind acciza la motorina trebuie depuse pana la 31 decembrie
- » Eurostat: Din toate tarile UE, in Romania se cheltuie cei mai multi bani pe mancare
Comentarii
0 comentarii