Exclusiv
Publicat in: Stiri
SmithField Ferme si PioneerReprezentanţii companiei Smithfield Ferme si cei ai Pioneer au participat, zilele acestea, la recoltarea unei suprafeţe lot de 9 ha de porumb, cultură înfiinţată în primăvară pe un lot fertilizat cu îngrăşăminte organice (concentraţie îngrăşamânt - 60 mc/ha) provenit de la fermele Smithfield, informeaza un comunicat al companiei remis recolta.eu

Colaborarea dintre Smithfield Ferme - furnizor de ingrasaminte si Pioneer - furnizorul hibrizilor de porumb, a constat în înfiinţarea unui câmp experimental de porumb cu o suprafaţă de 9 ha, pus la dispoziţie de un fermier independent.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe întreg lotul demonstrativ s-au obţinut producţii record pentru conditiile de clima din aceasta zona a tarii, care s-au situat, în funcţie de tipul hibrizilor semănaţi, între 10,8 tone/ha şi 13 tone/ha.

“Prin această recoltare publică a câmpului experimental am dorit sa le arătăm fermierilor interesaţi rezultatele obţinute în funcţie de tehnologia folosită, de hibrizii semănaţi şi bineînţeles de fertilizantul organic aplicat. Rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. Prin comparaţie, acelaşi tip de hibrid semi timpuriu folosit în parcele nefertilizate organic a dat o recoltă de aproximativ 7 tone/ha, pe când în câmpul experimental luat în studiu şi fertilizat organic cu îngrăşăminte provenite de la Smithfield Ferme, acesta a generat producţii între 10,8-11,5 tone/ha”, declară Ovidiu Timbota – Director Agricol, Smithfield Ferme.

Experimentul face parte din programul Smithfield Ferme de promovare a agriculturii realizate cu ajutorul fertilizatorilor organici, derulat în parteneriat cu compania Pioneer Hi-Bred Seeds - subsidiara din România şi sub supravegherea Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice din Timişoara (OSPA), al treilea partener în acest proiect, cu care Smithfield Ferme colaborează deja de 3 ani. La acest eveniment au fost invitaţi fermierii (producătorii agricoli) din judeţul Timiş, Primaria oraşului Jimbolia, OSPA Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului şi dealeri de produse agricole.

"Aceste îngrăşăminte organice sunt mai ieftine decât cele chimice au însă un aport nutriţional superior pentru sol, nu poluează solul şi apa freatică, fiind folosite cu succes de către cultivatorii de cereale în toata Europa", a declarat Bogdan Mihail, Director General Smithfield Ferme.

Smithfield Ferme fertilizează anual peste 20,000 de hectare cu îngrăşământ organic, aplicat prin tehnici moderne de injectare şi sacrificare, după planuri şi analize care determină pentru fiecare parcelă de teren în parte cantitatea optimă de îngrăşământ necesară culturii. Aceste planuri şi analize sunt autorizate şi emise de Oficiul pentru Studii Pedologice şi Agrochimice, organ tehnic de specialitate al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Pe lângă aportul în nutrienţii organici, îngrăşămintele organice îmbunătăţesc structura solului şi cresc capacitatea de retenţie a apei şi a nutrienţilor. Microorganismele din sol descompun materialele organice într-o formă solubilă anorganică, asigurând astfel o eliberare a nutrienţilor pe termen mai lung. Materialele organice reziduale care provin de la animale sunt o soluţie benefică pentru creşterea plantelor pentru că sunt o sursă bogată de elemente nutritive pentru culturi şi, în acelaşi timp, de protecţie a solului împotriva degradării.

Smithfield Ferme operează 50 de ferme active în judeţele Timiş şi Arad, cu un total de 47.500 scroafe care produc 850.000 de purcei anual. Compania activează pe raza a peste 30 de comune şi oraşe, contribuind anual la bugetul acestor localităţi cu sume importante care, în cazul celor mai mici, reprezintă până la 15-20% din totalul taxelor şi impozitelor încasate de către consiliile locale.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Ultima ora

APIA: Ajutor de peste 39,7 milioane lei pentru crescatorii de animale
APIA: Ajutor de peste 39,7 milioane lei pentru crescatorii de animale
In ceea ce priveste cererile de plata, acestea sunt aferente serviciilor prestate in luna...
APIA: Ultimele zile pentru depunerea deconturilor la eco-scheme
APIA: Ultimele zile pentru depunerea deconturilor la eco-scheme
Deconturile se depun insotite de documentele care atesta indeplinirea cerintelor specifice de...
MADR pregateste noi investitii. Florin Barbu si Marcel Ciolacu discuta despre noile finantari
MADR pregateste noi investitii. Florin Barbu si Marcel Ciolacu discuta despre noile finantari
Premierul Romaniei s-a intalnit la sediul MADR cu ministrul Florin Barbu pentru a planifica...
ANSVSA: 10 tone de produse alimentare au fost retrase de pe piata
ANSVSA: 10 tone de produse alimentare au fost retrase de pe piata
In perioada 27 noiembrie - 31 decembrie 2024 au fost efectuate controale in unitatile din...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton