Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Teleorman: proiect de impadurire, realizat in zona comunei Fantanele
Un proiect de impadurire a suprafetei de 84,5 hectare de terenuri degradate din zona comunei Fantanele a fost finalizat, lucrarile de reconstructie ecologica forestiera fiind incepute in toamna anului trecut. Primarul comunei Fantanele, Milian Cioltei, a declarat luni, pentru AGERPRES, ca terenurile pe care s-au plantat puieti forestieri si-au pierdut de-a lungul anilor, total sau partial, capacitatea productiva agricola. "Dincolo de posibilitatea folosirii fortei de munca locale la astfel de lucrari, in conditiile ofertei sarace din mediul rural pentru someri, peste cinci-sase ani efectele economice ale acestor impaduriri vor deveni evidente", a aratat primarul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Proiectul de la Fantanele face parte dintr-un program derulat in judetul Teleorman din anul 2008 cu sprijinul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, circa 200 hectare de terenuri inapte pentru agricultura fiind impadurite si in zone ale comunelor Viisoara, Segarcea Vale, Izvoarele, Nasturelu si Saceni.
Inginerul Eugen Purcarea, coordonator din partea firmei Land Design SRL Braila, care a executat lucrarile forestiere in Teleorman, a precizat ca au fost plantati puieti din specii forestiere cum sunt stejarul brumariu, frasinul, pinul negru, corcodusul, salcamul si gladita. Intre efectele benefice se afla stoparea procesului de degradare a terenurilor, atenuarea adversitatilor climatice, protejarea asezarilor omenesti si a culturilor agricole, cresterea cantitatii de masa lemnoasa pentru exploatarea industriala
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura