Exclusiv
Publicat in: Stiri
Prin fondurile europene nerambursabile gestionate de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), un beneficiar va înfiinţa, în judeţul Suceava, o televiziune rurală dedicată locuitorilor comunei Şcheia.
Valoarea totală eligibilă a investiţiei este de 284.495 euro, din această sumă finanţarea nerambursabilă fiind de 199.147 euro, restul reprezentând cofinanţarea asigurată de către beneficiar. A fost solicitată finanţarea de 70% datorită faptului că în cadrul unei televiziuni dotările sunt foarte costisitoare, iar veniturile ating un nivel optim abia din al doilea an de utilizare. În cadrul proiectului se vor achiziţiona echipamente tehnologice, funcţionale şi pentru transport, utilaje specifice, se realizează montajul utilajelor tehnologice, etc.

Prin acest proiect, solicitantul de fonduri europene doreşte realizarea unei televiziuni care are ca public-ţintă strict populaţia din mediul rural şi care să vină în sprijinul locuitorilor. Totodată, prin intermediul acestei televiziuni se urmăreşte şi promovarea meşteşugurilor, aceasta atingându-se prin realizarea mai multor emisiuni pe această tematică. Accentuarea tradiţiilor şi a ocupaţiilor specifice regiunii se datorează dorinţei beneficiarului ca acestea să nu se piardă în contextul globalizării, întrucât ele reprezintă unicitatea poporului român. Acest lucru va ajuta şi la orientarea profesională a tineretului din mediul rural.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Finanţarea acordată beneficiarului se încadrează în fondurile Măsurii 312 - 'Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro - întreprinderi' din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Activităţile pentru care beneficiarul solicită finanţare nerambursabilă prin APDRP se referă la producţia cinematografică, video şi programe de televiziune.

Emisiunile difuzate vor cuprinde problematica locuitorilor din zona rurală şi difuzarea acestora în mediul rural se va realiza cu ajutorul unor reţele de televiziune locale deja existente.

Informaţiile transmise în cadrul emisiunilor vor ajuta la educarea şi emanciparea populaţiei din mediul rural cât şi la asigurarea unei alternative de petrecere a timpului liber prin intermediul programelor de muzică populară şi a altor emisiuni de divertisment.

Proiectul este benefic şi oportun pentru publicul-ţintă din spaţiul rural întrucât nicio altă televiziune locală sau naţională nu se adresează cu predilecţie populaţiei rurale, în România existând aproximativ 7,5 milioane de gospodării, dintre care aproximativ o jumătate sunt în mediul rural.

Printre emisiunile preconizate a fi realizate se numără 'Viaţa satului bucovinean', un magazin social economic informativ, o emisiune de promovare a tradiţiilor, datinilor şi meşteşugurilor populare, alta de promovare a turismului rural (agroturism), o emisiune pentru minorităţi, una de consultanţă economică pentru tinerii întreprinzători etc.

Realizarea investiţiei propuse va determina crearea a 8 locuri de muncă în spaţiul rural contribuind la creşterea numărului de locuri de muncă şi implicit a veniturilor adiţionale. Personalul angajat va fi format din doi operatori TV, doi editori montaj video, doi redactori şi doi realizatori de emisie.

Informaţii suplimentare

Măsura 312 - 'Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi' se încadrează în Axa III - 'Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale' a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) şi are ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a economiei rurale prin încurajarea activităţilor non-agricole, în scopul creşterii numărului de locuri de muncă şi a veniturilor adiţionale.

Obiectivele specifice ale Măsurii 312 sunt crearea şi menţinerea locurilor de muncă în spaţiul rural, creşterea valorii adăugate în activităţile non-agricole, crearea şi diversificarea serviciilor pentru populaţia rurală, prestate de către micro-întreprinderi.

Printre obiectivele operaţionale se regăsesc crearea de micro-întreprinderi, dar şi dezvoltarea celor existente în sectorul non-agricol din spaţiul rural. Alte obiective operaţionale privesc încurajarea iniţiativelor de afaceri promovate în special de către tineri şi femei, încurajarea activităţilor meşteşugăreşti şi a altor activităţi tradiţionale, cât şi reducerea gradului de dependenţă faţă de agricultură.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Măsura 312 sunt micro-întreprinderile şi persoane fizice neînregistrate ca agenţi economici care se vor angaja însă ca până la data semnării contractului de finanţare să fie autorizate cu un statut minim de persoană fizică autorizată şi să funcţioneze ca micro-întreprinderi.

Se pot finanţa investiţiile în activităţi non-agricole productive care privesc industria uşoară, precum articolele de pielărie, încălţăminte, lână, blană, tricotaje, produse de uz gospodăresc. Sunt, de asemenea, eligibile investiţiile în activităţi de procesare industrială a produselor lemnoase - începând de la stadiul de cherestea (ex. mobilă), în mecanică fină, asamblarea maşinilor, producţia de unelte şi obiecte casnice, de ambalaje sau alte asemenea investiţii.

Investiţiile pentru dezvoltarea activităţilor meşteşugăreşti, de artizanat şi a altor activităţi tradiţionale non-agricole cu specific local au în vedere prelucrarea fierului sau a lânii, olăritul, brodatul, sau confecţionarea instrumentelor muzicale tradiţionale. Totodată, pot fi finanţate şi activităţile de marketing - mici magazine de desfacere a propriilor produse obţinute din aceste activităţi.

În ceea ce priveşte crearea şi diversificarea serviciilor pentru populaţia rurală, printre investiţiile eligibile sunt cele pentru serviciile de croitorie, frizerie, cizmărie, dar şi cele care asigură conectarea şi difuzarea Internetului, mecanizarea, transportul - altele decât achiziţia mijloacelor de transport.

Sunt, de asemenea, eligibile investiţiile în protecţia fitosanitară şi însămânţare artificială a animalelor, în servicii pentru reparaţii maşini, unelte şi obiecte casnice.

În cadrul Măsurii, sunt eligibile investiţiile pentru producerea de energie regenerabilă prin achizitionarea de echipamente de producere a energiei din alte surse regenerabile decât biocombustibilii. Achziţionarea echipamentelor echipamentelor pentru producerea de energie care utilizează energia solară, eoliană, hidraulică sau geotermică este permisă numai în scopul desfăşurării activităţii economice pentru care beneficiarul este sau va fi autorizat.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Laptele obtinut in judetul Suceava este conform
Laptele obtinut in judetul Suceava este conform
Judetul Suceava are cel mai mare numar de ferme de vaci de lapte din tara si proceseaza, zilnic, in...
Seminte traditionale de la Banca de Gene Suceava, prin Camera Agricola
Seminte traditionale de la Banca de Gene Suceava, prin Camera Agricola
Potrivit unui comunicat al Camerei, emersul a avut loc in contextul solicitarilor de catre...
DSVSA Suceava angajeaza medici veterinari
DSVSA Suceava angajeaza medici veterinari
Doctorul Octavian Ilisoi, directorul DSVSA, a declarat ca suplimentarea numarului de medici...
Suceava: 20 mil lei pentru programul Cornul si laptele
Suceava: 20 mil lei pentru programul Cornul si laptele
Cea mai mare suma, de 14,2 milioane de lei (fara TVA), ar urma sa fie folosita pentru produsele...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton