Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Temperaturile de peste zece grade Celsius au scos deja albinele din stup


Temperaturile de peste zece grade Celsius au scos deja albinele din stup. “Caută să ia o fărâmă de polen de la cei câţiva ghiocei ieşiti pe lângă stupină. Mai mult nu puteau lua de aici, dar acesta e semn că deja au mult puiet”, spune Ion Datcu, apicultor în satul Baciu, judeţul Teleorman.
Matca începe să depună ouă de pe la mijlocul lui ianuarie, iar după aproximativ trei săptămâni, deja ies albinele tinere. În anotimpul rece, când albinele sunt în ghemul de iernare, Ion Datcu nu le deranjează decât rareori. Le ascultă zumzetul cu ajutorul unui furtun subţire, iar dacă albinele nu se aud, ciocăneşte de câteva ori în “cutie” ca să le agite.

Iarna este perioadă de pauză pentru stupar. Activitatea lui începe din primăvară. La sfârşitul lui aprilie şi începutul lui mai, el “poate trage deja şi ceva miere”.

Vara aceasta, secetoasă
Ion Datcu are peste o sută de stupi, iar fiecare adăposteşte câteva zeci de mii de “sufleţele”. E supărat însă că, în ultimii doi ani, seceta a făcut ravagii. În condiţiile în care, în anii anteriori, extrăgea şi câte trei, patru tone, anul trecut, abia a scos 380 de kilograme de miere de albine.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


“O singură dată am extras anul trecut. Am reuşit doar la mierea de mai. Nu am făcut nimic la salcâm şi nici la floarea-soarelui”, spune Ion Datcu. El pune totul pe seama temperaturilor prea ridicate înregistrate anul trecut, dar mai ales în 2007.

Teoria este susţinută şi de Eugen Zorici, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România care ne-a zis că “ într-adevăr, 2007 a fost cel mai slab an apicol din ultimii 15 ani”.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, producţia de miere din 2007 a fost de aproximativ 16.500 de tone, în 2008, aceasta ajungând la aproape 21.000 de tone. Apicultorii spun însă, că în realitate, cifrele sunt mult mai mici.

Eugen Zorici a spus că într-un an normal, apicultorii scot câte aproximativ 20 de kilograme de miere pe familia de albine. În ultimii doi ani însă, abia au extras câte 12 kilograme pe familie.

Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016