Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Terenuri scoase din circuitul agricol fara acordul proprietarilor

terenuri-scoase-din-circuitul-agricol-fara-acordul-proprietarilor

Este vorba de terenurile aflate pe traseul pe care va fi instalata conducta internationala de gaze BRUA.


Terenurile aflate pe traseul conductei BRUA vor fi scoase din circuitul agricol fara a fi necesara obţinerea acordului proprietarilor, dupa cum prevede un proiect de hotarare de Guvern privind lista terenurilor agricole situate in extravilan, pentru proiectul de interes comun BRUA, postat pe site-ul Ministerului Energiei.

In anexa proiectului este prezentata lista acestor terenuri, in numar de peste 17.000.
„Terenurile inscrise in anexa la proiectul de hotarare a Guvernului sunt scoase temporar din circuitul agricol pe intreaga durata de valabilitate a autorizatiei de construire a conductei, fara a fi necesara obtinerea acordului detinatorului terenului”, se arata in nota de fundamentare, care insoteste proiectul de act normativ.
 
De altfel, Legea nr. 185/2016 privind unele masuri necesare pentru implementarea proiectelor de importanta nationala in domeniul gazelor naturale stipuleaza ca terenurile situate in extravilan, afectate de lucrari la astfel de proiecte, sunt scoase temporar din circuitul agricol pe intreaga durata de valabilitate a autorizatiei de construire a  conductelor, fara a fi necesara obtinerea acordului prealabil al detinatorului terenului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Traseul conductei urmeaza in general direcţia sud-est - vest si va traversa teritoriul judetelor Giurgiu, Teleorman, Dambovita, Arges, Olt, Valcea, Gorj, Hunedoara, Caras-Severin si Timis.
 
„De-a lungul traseului, pe cele 10 judete, conducta de transport gaze traverseaza urmatoarele tipuri de terenuri: arabil, pasuni curate, pasuni cu pomi, pasuni cu tufarisuri si maracinisuri, pasuni impadurite, pajisti cultivate, vie, vii hibride, vii nobile, livezi clasice, pepiniere pomicole, livada intensiva, livada arbusti fructiferi, fanete curate, faneata cu tufarişuri si maracinisuri, faneata cu pomi, faneata impadurita, gradina, gradini de legume, alte terenuri, drumuri, cai ferate, ape curgatoare, canale, neproductive, nisipuri zburatoare, mocirle si smarcuri, saraturi cu crusta, padure, tufarisuri si maracinisuri, curti si constructii", se mai arata in documentul legislativ.
 
In vederea informării persoanelor afectate de implementarea proiectului BRUA, precum si pentru respectarea prevederilor impuse de lege in vederea autorizării lucrarilor aferente proiectului, Transgaz a transmis proprietarilor/detinătorilor de terenuri, la adresa de corespondenţa cunoscuta, notificări cu caracter informativ, in care au fost mentionate aspecte precum importanta deosebita a proiectului, atat la nivel european, cat si national, temeiul legal in baza caruia Transgaz isi exercita dreptul de uz si servitute, precum si dreptul proprietarului de a beneficia de indemnizatii si despagubiri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016