Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Termen limita la APIA pentru crescatorii de animale

termen-limita-la-apia-pentru-crescatorii-de-animale

Crescatorii de animale mai au timp pana pe 15 septembrie sa depuna cererile de solicitare a ajutorului exceptional. Sprijinul va fi platit de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.


Scopul masurii consta in acordarea de ajutoare exceptionale producatorilor agricoli, crescatorilor de animale, din sectoarele suin si avicol, pentru sustinerea unor cheltuieli angajate in perioada 24 februarie - 31 iulie 2022, necesare activitatilor de crestere si/sau reproductie a suinelor, respectiv de crestere si/sau reproductie si/sau incubatie a pasarilor.

In acest fel se vor realiza obiectivele de utilizare eficienta a resurselor, gestionare a nutrientilor si aplicarea unor metode de productie favorabile mediului si climei, in vederea sustinerii activitatii de crestere in acest an, prin compensarea pierderilor generate de cresterea preturilor la furaje, energie electrica si gaze naturale.
 
In ceea ce priveste cererile, acestea se depun a Centrele Judetene ale APIA pe raza carora potentialii beneficiari au sediul social sau unde au depus cerere de solicitare pentru Masura 14 - Bunastarea animalelor. 
 

Beneficiarii

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Beneficiarii sunt producatorii agricoli, crescatorii de suine sau pasari, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderile familiale constrituite conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile si completarile ulterioare, si/sau persoane juridice, care detin exploatatii autorizate sanitar veterinar pana la data de 24 februarie 2022.
 
Conditiile de eligibilitate pentru acest sprijin sunt:
 
- sa fie inregistrati in registrul unic de identificare, denumit in continuare RUI si sa detina cod unic de inregistrare atribuit de catre APIA
 
- sa detina exploatatie cu cod ANSVSA, autorizata sanitar – verterinar
 
- sa desfasoare activitate de crestere si/sau ingrasare si/sau reproductie a suinelor, respectiv de crestere si/sau reproductie si/sau incubatie a pasarilor, in perioada 24 februarie 2022 – 31 iulie 2022, cu conditia mentinerii activitatii pana la data de 31 decembrie 2022
 
- ajutorul de adaptare exceptional se acorda pentru capacitatea de productie in conditii minime de bunastare detinuta de beneficiar, echivalent UVM, in functie de categoriile de suine/pasari, cu scopul de a mentine exploatatia in bune conditii tehnologice
 
Pana la data de 30 septembrie 2022, plata ajutoarelor va ajunge la beneficiari. De asemenea, cuantumul ajutorului exceptional se acorda beneficiarilor din sectorul suin pe capacitatea de productie detinuta, mai exact:
 
- 200 euro/UVM pentru capacitatea de productie animale de reproductie (scroafe si/sau scrofite montate)
 
- 50 euro/UVM pentru capacitatea de productie suine la ingrasat
 
 
Pentru fiecare beneficiar, valoarea acordata se calculeaza in functie de capacitatea de productie in conditii minime de bunastare detinuta, echivalent in UVM, pana la concurenta plafonului echivalent in lei a 150.000 euro.
 
In ceea ce priveste cuantumul ajutorului exceptional al beneficiarilor din sectorul avicol, capacitatea de productie detinuta este de:
 
- 50 euro/UVM pentru capacitatea de productie gaini reproductie rase grele si/sau tineret de reproductie, gaini ouatoare si/sau tineret de inlocuire
 
- 20 euro/UVM pentru capacitatea de productie pui de carne, pui de curca, precum si pui de gaina eclozionati si/sau pui de curca eclozionati pe serie
 
Pentru fiecare beneficiar, valoarea totala se calculeaza in functie de capacitatea de productie in conditii minime de bunastare detinuta, echivalent UVM, pana la concurenta plafonului echivalent in lei a 100.000 euro.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016