Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Termen limita pentru producatori ide tomate care vor sa isi primeasca subventia
Acestia trebuie sa faca pana la jumatatea lunii dovada valorificarii productiei, pentru a primi ajutorul de 3.000 de euro platit de MADR.
Noul termen limita impus de MADR producatorilor de tomate care s-au inscris pentru a beneficia de ajutorul de 3.000 de euro se apropie, producatori mai avand la dispozitie doar cateva zile pentru a face dovada valorificarii productiei proprii.
Termenul limita expira joi, 15 iunie, acesta fiind prelungit din cauza temperarurilor scazute care nu le-au permis fermierilor sa isi valorifice marfa pana pe 31 mai, atunci cand fusese fixat termenul initial.
Fermierii care au cultivat rosii in solar sau sera trebuie sa mearga pana pe 15 mai la directiile agricole unde vor completa o cerere o cerere si li se va face un proces verbal care certifica faptul ca au predat documentele si cantitatea valorificata. In cazul persoanelor fizice, dovada comercializarii rosiilor se face cu fila din carnetul de comercializare.
In acest sens, Petra Ochisor, directorul directiei Agricole judetene din giurgiu a facut cateva precizari pentru fermieri icare nu si-au depus inca documentele respective. „Particularitatea persoanelor fizice care vand prin carnetul de comercializare si merg la piata cu o cantitate de tomate si o vand cu amanuntul, cu kilogramul, catre alte persoane fizice, la sfarsitul zilei, cantitatea totala pe care au vandut-o se trece in carnetul de comercializare ca si tomate sau rosii Romania, cum doresc, se scriu kilogramele si pretul de vanzare, iar dedesubt se scrie: vandut catre persoane fizice cu amanuntul in piata…si denumirea pietei. Jos, unde scrie cumparator, reprezentantul Administratiei Pietelor cu care s-a luat legatura le va valida cu o stampila si semnatura faptul ca in ziua in care ei au completat si au facut vanzarea au fost acolo. Trebuie pusa stampila pe ambele file – prima care se da cumparatorului, a doua fila, cea roz, se detaseaza si se aduce ca document justificativ la directie dupa ce se insumeaza cele 2.000 de kilograme. Insa stampila se pun atat pe prima, cat si pe a doua si a treia fila pentru ca sunt autocopiative, dar stampila trebuie sa fie in original. Fila verde din carnet ramane in carnet si se preda cand se completeaza tot carnetul la primarie”, a declarat acesta.
Cantitatea minima de tomate pentru care legumicultorii trebuie sa dovedeasca valorificarea este de 2.000 de kilograme.
Termenul limita expira joi, 15 iunie, acesta fiind prelungit din cauza temperarurilor scazute care nu le-au permis fermierilor sa isi valorifice marfa pana pe 31 mai, atunci cand fusese fixat termenul initial.
Fermierii care au cultivat rosii in solar sau sera trebuie sa mearga pana pe 15 mai la directiile agricole unde vor completa o cerere o cerere si li se va face un proces verbal care certifica faptul ca au predat documentele si cantitatea valorificata. In cazul persoanelor fizice, dovada comercializarii rosiilor se face cu fila din carnetul de comercializare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In acest sens, Petra Ochisor, directorul directiei Agricole judetene din giurgiu a facut cateva precizari pentru fermieri icare nu si-au depus inca documentele respective. „Particularitatea persoanelor fizice care vand prin carnetul de comercializare si merg la piata cu o cantitate de tomate si o vand cu amanuntul, cu kilogramul, catre alte persoane fizice, la sfarsitul zilei, cantitatea totala pe care au vandut-o se trece in carnetul de comercializare ca si tomate sau rosii Romania, cum doresc, se scriu kilogramele si pretul de vanzare, iar dedesubt se scrie: vandut catre persoane fizice cu amanuntul in piata…si denumirea pietei. Jos, unde scrie cumparator, reprezentantul Administratiei Pietelor cu care s-a luat legatura le va valida cu o stampila si semnatura faptul ca in ziua in care ei au completat si au facut vanzarea au fost acolo. Trebuie pusa stampila pe ambele file – prima care se da cumparatorului, a doua fila, cea roz, se detaseaza si se aduce ca document justificativ la directie dupa ce se insumeaza cele 2.000 de kilograme. Insa stampila se pun atat pe prima, cat si pe a doua si a treia fila pentru ca sunt autocopiative, dar stampila trebuie sa fie in original. Fila verde din carnet ramane in carnet si se preda cand se completeaza tot carnetul la primarie”, a declarat acesta.
Cantitatea minima de tomate pentru care legumicultorii trebuie sa dovedeasca valorificarea este de 2.000 de kilograme.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News