Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tipuri de credite pentru care fermierii pot obtine garantii guvernamentale

tipuri-de-credite-pentru-care-fermierii-pot-obtine-garantii-guvernamentale

Guvernul va acorda garantii de stat pentru 80% din creditele luate pentru achizitionarea de terenuri agricole, conform unei ordonante adoptate saptamana trecuta.


Saptamana trecuta, Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care modifica si completeaza trei acte normative ce legifereaza aspecte legate de finantarea domeniului agricol, respectiv OUG nr.43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si sustinerea fermelor de familie si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordului-cadru cu CE si FMI si OUG 49/2015 privind gestionarea financiara a fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune, politicii comune de pescuit si politicii maritime integrate la nivelul Uniunii Europene, precum si a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru perioada de programare 2014-2020 şi pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul garantarii.
 
Prin adoptarea acestuia act, creste procentul de garantare a creditelor acordate fermierilor pentru achizitia de terenuri agricole de la 50% la 80%, se propun masuri de reducere a comisionului de garantare de la 3,8% la 2% si se extinde categoria potentialilor beneficiari atat in sectorul agricol, cat si in acvacultura.
 
Conform ordonantei, aceste garantii se acorda pentru urmatoarele tipuri de credite si procent maxim de garantare:
- Credite acordate de catre institutiile finantatoare pentru achizitia de terenuri cu destinatie agricola (pana la maximum 80% din valoarea creditului); in acest caz, diferenta de 20% va fi acoperita din alte surse (respectiv terenul achizitionat şi/sau alte bunuri aflate in proprietatea acestora sau a tertilor garanti). Modificarea adusa de Guvern, inclusiv cresterea procentului de garantare de la 50% la 80 %, are in vedere faptul ca in prezent institutiile finantatoare iau in garantie terenuri cu destinatie agricola la aproximativ 40% din valoarea acestuia, diferenta neputand fi acoperita de beneficiari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

- Credite acordate de institutiile finantatoare fermierilor pentru finantarea productiei agricole, finantarea productiei piscicole si a investiţiilor in domeniul agricol si cel al acvaculturii, altele decat cele finantate din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 si Programul Operational de Pescuit si Afaceri Maritime 2014-2020 pana la maximum 80% din valoarea acestora;
- Credite acordate de institutiile finantatoare beneficiarilor PNDR 2014 – 2020, respectiv POPAM 2014-2020, pentru finantarea proiectelor de investitii sprijinite prin aceste programe pana la maximum 80 % din valoarea acestora.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016