Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Tractorul "made in China", la Braşov
De la tenişi, creioane, beţişoare parfumate şi gumă de şters, chinezii au ajuns să fabrice tractoare. Din Braşov, locul de baştină, dar şi de deces al tractorului românesc, chinezii vor vinde anual în Europa 20.000 de bucăţi, scrie Cotidianul.
Chinezii de la Hoyo Agricultural Machinery Equipment au inaugurat ieri fabrica de tractoare de la Râşnov - Braşov, care va ajunge la o capacitate anuală de producţie de 20.000 de unităţi în 2012, relatează NewsIn. Investiţia este evaluată la 50 de milioane de dolari. Deocamdată există doar zece angajaţi, printre care şi foşti salariaţi de la Tractorul Braşov, firma decedată între timp.
Pe măsură ce producţia va creşte, Hoyo va avea 500 de lucrători. „Ne vom orienta spre angajaţi din zonă, dar şi la cei cu experienţă, care au lucrat la Tractorul. De altfel, unul dintre primii noştri angajaţi este un fost salariat de la Tractorul, care are peste 50 de ani“, a declarat Denisa Vasilescu, director executiv al firmei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Primele tractoare, asamblate din piese chinezeşti, vor ieşi pe porţile fabricii la sfârşitul acestui an. „Investiţia noastră este structurată pe trei etape. În prima fază vom importa componentele, iar undeva peste trei ani ne extindem şi printr-o fabrică de componente, pentru a da un caracter mai local tractoarelor produse la Râşnov.
Ne gândim ca această fabrică de componente să se concentreze în principal pe cutii de viteze“, a declarat directorul general al Hoyo Agricultural Machinery Equipment, Victor Lu. Vor fi fabricate opt modele de tractoare, cu capacităţi cuprinse între 25 şi 120 de cai-putere. Preţul pentru o astfel de maşină porneşte de la 6.500 de euro, cu taxele incluse. Fabrica va derula propriul program de promovare a tractoarelor sale. Va fi oferit un „program-bonus“ pentru fermierii români, prin care aceştia vor putea accesa fonduri pentru achiziţionarea de maşini agricole. „Există câteva instituţii financiare nebancare care sunt alături de noi şi care cred în viitorul agriculturii româneşti, aşa cum credem şi noi. De aceea, noi ne-am gândit la un program-bonus pentru fermieri. Mai concret, vom înfiinţa un birou unde îi aşteptăm pe cei interesaţi de finanţări care să sprijine cumpărarea unui tractor. Le vom acorda consultanţă gratuită pentru întocmirea documentaţiilor necesare“, a declarat Vasilescu. Fabrica Hoyo din România este a cincea a constructorului asiatic, dar prima din afara Chinei.
Stereotipul că tractorul românesc era scump şi prost este contrazis de firme care l-au comercializat până la dispariţia sa în 2007. „Erau fiabile, dovadă că se folosesc şi acum. Desigur nu se comparau cu puternicele tractoare produse de alte firme cu puteri de 150-180 CP. Ca preţ nu erau scumpe. Un U650 de 65 CP costa 550 milioane lei vechi (15.000 de euro - n.r.), iar acum tractoare italieneşti cu ceva piese chinezeşti pe ele de 28 CP costă 7.000 de euro. Tractoarele de la Braşov s-au scumpit doar atunci când a apărut explozia generală a preţurilor, adică prin ’97-’98. Bănuiesc că Tractorul a dispărut din cauza unor interese şi a unor posibile influenţe din afară“, spune oficialul unei firme care a comercializat tractoare româneşti până la dispariţia uzinei braşovene.
Citeste mai mult in Cotidianul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura