Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tractorul "made in China", la Braşov

De la tenişi, creioane, beţişoare parfumate şi gumă de şters, chinezii au ajuns să fabrice tractoare. Din Braşov, locul de baştină, dar şi de deces al tractorului românesc, chinezii vor vinde anual în Europa 20.000 de bucăţi, scrie Cotidianul.

Chinezii de la Hoyo Agricultural Ma­chi­nery Equipment au inaugurat ieri fa­brica de tractoare de la Râşnov - Bra­şov, care va ajunge la o capacitate anu­ală de producţie de 20.000 de uni­tăţi în 2012, relatează NewsIn. In­ves­ti­ţia este evaluată la 50 de milioane de do­lari. Deocamdată există doar zece an­gajaţi, printre care şi foşti salariaţi de la Tractorul Braşov, firma decedată între timp.

Pe măsură ce producţia va creşte, Hoyo va avea 500 de lucrători. „Ne vom orienta spre angajaţi din zo­nă, dar şi la cei cu experienţă, care au lu­crat la Tractorul. De altfel, unul dintre primii noştri angajaţi este un fost sa­lariat de la Tractorul, care are peste 50 de ani“, a declarat Denisa Va­si­les­cu, director executiv al firmei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Primele trac­toare, asamblate din piese chi­ne­zeşti, vor ieşi pe porţile fabricii la sfâr­şi­tul acestui an. „Investiţia noastră este structurată pe trei etape. În prima fază vom importa componentele, iar un­deva peste trei ani ne extindem şi printr-o fabrică de componente, pentru a da un caracter mai local tractoa­re­lor produse la Râş­nov.

Ne gândim ca această fabrică de componente să se concentreze în principal pe cutii de vi­te­ze“, a declarat di­rec­torul general al Hoyo Agricul­tural Machinery Equip­ment, Victor Lu. Vor fi fabricate opt mo­dele de tractoare, cu capacităţi cu­prin­se între 25 şi 120 de cai-putere. Pre­ţul pentru o astfel de maşină por­ne­şte de la 6.500 de euro, cu taxele in­clu­se. Fabrica va derula propriul program de promovare a tractoarelor sale. Va fi oferit un „program-bonus“ pentru fermierii români, prin care aceştia vor pu­tea accesa fonduri pentru achi­ziţ­io­na­rea de maşini agricole. „Există câteva instituţii financiare nebancare care sunt alături de noi şi care cred în viito­rul agriculturii româneşti, aşa cum cre­dem şi noi. De aceea, noi ne-am gân­dit la un program-bonus pentru fer­mieri. Mai concret, vom înfiinţa un bi­rou unde îi aşteptăm pe cei interesaţi de finanţări care să sprijine cum­pă­ra­rea unui tractor. Le vom acorda consultanţă gratuită pentru întocmirea documentaţiilor necesare“, a declarat Vasilescu. Fabrica Hoyo din România este a cincea a constructorului asiatic, dar prima din afara Chinei.

Stereotipul că tractorul românesc era scump şi prost este contrazis de fir­me care l-au comercializat până la dispariţia sa în 2007. „Erau fiabile, do­va­dă că se folosesc şi acum. Desigur nu se comparau cu puternicele tractoare pro­duse de alte firme cu puteri de 150-180 CP. Ca preţ nu erau scumpe. Un U650 de 65 CP costa 550 milioane lei vechi (15.000 de euro - n.r.), iar a­cum tractoare italieneşti cu ceva pie­se chinezeşti pe ele de 28 CP costă 7.000 de euro. Tractoarele de la Braşov s-au scumpit doar atunci când a apărut ex­plo­zia generală a preţurilor, adică prin ’97-’98. Bănuiesc că Tractorul a dis­pă­rut din cauza unor interese şi a unor posibile influenţe din afară“, spune oficialul unei firme care a comercializat tractoare româneşti până la dispariţia uzinei braşovene.

Citeste mai mult in Cotidianul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016