Potrivit oficialilor Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), oricâte directive ar da Uniunea Europeană, tradiţia de tăiere a porcului la români nu poate fi îndepărtată.
Conform directivelor UE, asomarea animalului înainte de sacrificare este obligatorie. La ţară însă, prea puţine s-au schimbat. Spre exemplu, în ograda lui nea Marin Voicu procedura e aceeaşi, numai că s-a mai adăugat „amorţirea lui dom’ Costică”, după cum spune el.
E o dimineaţă foarte răcoroasă. Porcul este încă în coteţ, în timp ce în curte se fac pregătirile pentru sacrificiu. Vecinul lui nea Marin ascute cuţitele, porcul este îndrumat liniştit cu o nuieluşă spre locul de tăiere.
Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Conform directivelor UE, asomarea animalului înainte de sacrificare este obligatorie. La ţară însă, prea puţine s-au schimbat. Spre exemplu, în ograda lui nea Marin Voicu procedura e aceeaşi, numai că s-a mai adăugat „amorţirea lui dom’ Costică”, după cum spune el.
E o dimineaţă foarte răcoroasă. Porcul este încă în coteţ, în timp ce în curte se fac pregătirile pentru sacrificiu. Vecinul lui nea Marin ascute cuţitele, porcul este îndrumat liniştit cu o nuieluşă spre locul de tăiere.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News








