Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tratamente fitosanitare în livezi la prun, cireş, vişin şi piersic


Larvele de Hoplocampa lasa urme specifice pe fructele atacatePentru combaterea viespei cu fierastrau a prunului (Hoplocampa), viespei samburilor de prun (Eurytoma), pentru combaterea bolilor monilioza, patarea rosie a frunzelor de prun (Polystigma), se recomanda executarea tratamentului chimic de siguranta postfloral. Acesta se executa cand 10-15% din flori au inceput sa-si scuture petalele.
Perioada optima pentru tratament este jumatatea lunii aprilie. Pot fi folosite urmatoarele pesticide:

insecticide: Fastac 10 CE RV in conc.de 0,015% sau Cipertrin 10 EC in conc.0,015% sau Decis 25 WG conc.0,003%(0,03 Kg/ha) sau Faster 10 CE conc.0,025% sau Faster Forte 20 CE conc.0,0125%.

fungicide: Dithane M 45 conc. 0,2% sau Folpan 50 WP conc 0,2% sau Captadin 50 PU conc.0,25% sau Merpan 50 WP conc.0,25%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

La 6-8 zile de la acest tratament se va efectua un al II-lea tratament special pentru viespea simburilor de prun cand se va folosi numai un insecticid (unul din cele enumerate mai sus sau mai sunt avizate Seizer 10 EC conc.0,04% sau Talstar 10 EC conc.0,04%).

In cazul speciilor cires, visin si piersici, pentru prevenirea infectiilor cu agenti fitopatogeni se va executa un tratament chimic de siguranta postfloral cu unul din urmatoarele fungicide: Topsin M 70 conc.0,1% sau Bravo 500 SC conc.0,15% sau Captadin 50 PU conc.0,25%.

Toate tratamentele se vor executa pe timp linistit (fara vint). Produsele se solubilizeaza separat, se omogenizeaza si apoi se pulverizeaza. La fiecare tratament alternati produsele fata de tratamentul precedent. Vor fi anuntati apicultorii din zona pentru inchiderea stupilor timp de 48 ore sau indepartarea lor la o distanta de 5 Km de suprafetele supuse tratamentului. Este interzis pasunatul ca si folosirea ierbii in hrana animalelor timp de 7 zile in zona unde s-a efectuat tratamentul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.69 din 76 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton