Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trebuie sa convingem CE sa ne aloce un milliard de euro pentru irigatii

trebuie-sa-convingem-ce-sa-ne-aloce-un-milliard-de-euro-pentru-irigatii

Dupa semnalul de alarma tras de Ministerul Agriculturii, cu privire la seceta care ne asteapta in lunile iulie- august, si ale carei efecte le putem micsora prin folosirea sistemului de irigatii, acesta mai afirma ca vom avea nevoie de un milliard de euro pentru a reface infrastructura primara de irigatii.


“Imi doresc un an foarte bun. Sa vedem in ce masura acest lucru se va concretiza. Am vazut si prognozele pe care institutiile europene le-au dat cu privire la productia agricola din Romania. La grau, productia estimate era de 5,8 milioane de hectare; va reamintesc ca in 2011 ne-am apropiat de 7 milioane de hectare, in anul 2012 am avut o productie de 4,8 milioane de hectare. Deci categoric este mult mai buna decat anul trecut, dar nu o productie record, asa cum s-a intamplat in 2011” a sustinut Ministrul Agriculturii.

Dupa cum spune Ministrul, anul acesta ar trebui sa avem 400000 de hectare de teren agricol irigate. “ Guvernul a adoptat acum o luna de zile o ordonanta care ne va permite sa realizam prima umplere a canalelor magistrale de irigatii, astfel incat apa sa fie mai aproape de beneficiari, iar costurile de irigat sa fie mult mai mici – sunt deja contractate spre a fi irigate peste 400000 de hectare. Anul trecut s-au irigat 120000 de hectare” a relatat Constantin.

Pentru a nu fi afectate, pe cat posibil, culturile de porumb si floarea-soarelui vor trebui irigate. “ Noi suntem pregatiti cu toate masurile pe care le putem lua la acest moment. Sigur ca putem sa vorbim de masuri mult mai bune dupa ce vom reusi sa implementam proiectul de reabilitare a infrastructurii de irigatii. (…) Marea provocare pe care o am este aceea de a reusi sa convingem Comisia Europeana sa alocam un milliard de euro pentru refacerea infrastructurii primare de irigatii” a mai declarat acesta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h




Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016