Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tropice de Banat: bananier în grădină

Cei şase banani din grădina lui Cezar Fleşeriu şi Raul Constantinescu sunt umbriţi de ceva vreme de un bananier lung de cinci metri, cu frunze de 2,5 metri şi diametrul de la baza triunchiului de 30 de centimetri.

Acesta şi încă cinci „fraţi de-ai” săi cresc nestingheriţi într-o grădină ascunsă chiar în centrul Timişoarei. Chiar dacă majoritatea bananilor au crescut sănătos şi au făcut fructe în fiecare an, tinerii nu-şi pot explica de ce a ajuns bananierul atât de mare.


„La toţi le merge bine, dar acesta pur şi simplu nu s-a mai oprit. Anual, avem mare grijă de ei. Înainte de venirea iernii îi acoperim cu saci, înfăşuraţi în frunze şi punem peste trunchiuri butoaie. În aprilie dăm jos butoiul, iar în iunie are deja frunze noi”, a explicat Raul Constantinescu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Bananierul imens este cea mai matură plantă din micuţa livadă, având deja un an şi jumătate, dar încă stă prost cu fructele. „După ce au făcut banane, bananii mor. Acest bananier uriaş nu a făcut niciodată banane. Iar când vom vedea banane în el, înseamnă că se va usca şi va muri, dar nu o să îl plângem”, a povestit Cezar Fleşeriu.

Din balcon, în grădină

Strămoşul bulb al bananilor a fost plantat în ’82 şi au crescut într-un balcon de bloc. În urmă cu 17 ani, tatăl celor doi a plantat bulbul procurat de mama adolescenţilor din Băile Felix. Principalul scop pentru care s-a ajuns la o „crescătorie de banani” a fost întrebarea „Dacă ei au, eu de ce nu?”.

În cele din urmă, după ce Raul şi Cezar au crescut, sarcina creşterii arborilor le-a revenit lor. „De obicei, le punem apă de ploaie, iar iarna trebuie să fim mai grijulii, ca să nu îngheţe”, a mai spus Raul Constantinescu.

Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton