Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tun de milioane cu mărul în şcoli


O firmă distribuie fructe mai mici decât standardele impuse în contract. Profitul obţinut e de trei ori mai mare decât suma investită. Societatea care a câştigat licitaţia a depus la dosar documente de calitate pentru mere furnizate de o fermă buzoiană, dar fructele sunt culese într-o livadă din judeţul Galaţi.
Fructele care au ajuns la elevii buzoieni în cadrul programului guvernamental „Mărul în şcoli" sunt foarte mici, la jumătate faţă de cele cerute în caietul de sarcini şi plătite de autorităţi. Potrivit contractului, în valoare de 2.000.000 de lei, elevii din judeţul Buzău ar trebui să primească zilnic câte un măr cu greutatea cuprinsă între 90 şi 150 de grame. Cele mai multe fructe trimise în şcoli au aproximativ 50 de grame.

Livada „piratată"

Reprezentanţii şcolilor din judeţ confirmă că au primit mere cu mult sub standard. „În prima săptămână au venit mere foarte, foarte mici, de 40-50 de grame. E bătaie de joc!", spune Violeta Stanciu, secretara şcolii din Topliceni. „Merele pe care le-am primit în prima săptămână au fost foarte mici, pătate şi urâte. După ce ne-am plâns firmei de distribuţie, ne-au venit mere mai mărişoare, dar care au un miros cam ciudat, probabil de la depozitare. Le-am cântărit şi ele variază între 70 şi 120 de grame", explică Simona Tăbleţ, directoarea şcolii din Mărăcineni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Problema a ieşit la iveală după ce mai mulţi părinţi i-au reproşat patronului fermei „Paradisul Înflorit", despre care aflaseră din presă că ar fi furnizorul fructelor, faptul că merele sunt jalnice. „Câteva angajate mi-au spus că merele pe care le-au primit copiii la şcoală nu pot fi mâncate. Auziseră că firma mea e furnizoarea fructelor şi am rămas uimit. În vară, am ajutat o firmă cu documente de producător ca să participe la o licitaţie, cu angajamentul că, dacă va câştiga, va cumpăra merele de la mine. De atunci, nu am mai fost contactat de această firmă", afirmă Roberto Treviziol, patronul fermei „Paradisul Înflorit", din localitatea Podgoria. Consiliul Judeţean (CJ), autoritatea contractantă, confirmă că firma Clepsidra Com Aliment, din Râmnicu Sărat, s-a înscris la licitaţie cu certificatele de calitate de la „Paradisul Înflorit", precizând că aceasta va fi furnizoarea merelor, pe baza precontractului ataşat la dosar.

Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016