Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Turbine eoliene, posibile surse de energie pentru fermieri?
Bucureştenii de la periferie preferă sursele regenerabile de energie amplasate în apropierea locuinţelor, informeaza astaziEcomagazin.ro care citeaza Adevarul.
Centralele eoliene de uz casnic sunt alternativa viabilă pentru locuinţele aflate în zone care nu sunt racordate la reţeaua publică de electricitate.
Lipsa curentului electric îi determină pe proprietari să-şi alimenteze casele cu energie eoliană. „Unde este casa mea din Ghencea, oamenii nu au deloc curent electric şi mulţi îşi alimentează gospodăriile cu generatoare pe motorină, care consumă foarte mult şi poluează. Eu am vrut electricitate din energie regenerabilă, iar panourile fotovoltaice sunt foarte scumpe”, ne-a povestit un proprietar.
Potrivit acestuia, pentru a acoperi 5 KW, cât produce eoliana pe care şi-a amplasat-o, ar fi trebuit să investească în panouri solare circa 33.000 de euro, în timp ce preţul turbinei a fost de 7.500 de euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Mentalitatea românului
Aceasta este prima eoliană de uz casnic din Ghencea. La puţin timp după amplasarea ei a mai apărut una în curtea altei case. Nu toţi oamenii sunt însă la fel de receptivi.
„Turbinele sunt greu de vândut, pentru că nu poţi schimba uşor mentalitatea românului. Dacă nu primeşte un sprijin de la stat, trebuie să-i spui că profitul va veni imediat, ca să-l convingi să le cumpere. Dacă s-ar pune problema să poată vinde statului surplusul de energie, aşa cum se practică în Franţa, de exemplu, ar fi mult mai receptivi”, spune George Turtureanu, manager de vânzări la Amo Wind Systems, importator de eoliene de uz casnic în România.
Un alt motiv pentru care oamenii sunt reticenţi în privinţa achiziţionării unei turbine eoliene îl constituie lipsa unui studiu referitor la puterea vântului în zonele Capitalei, potrivit reprezentanţilor Amo Wind Systems.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura