Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Tutunul, înlocuit de struguri cu bani de la stat
Cultivatorii de tutun din Statele Unite au fost incluşi într-un amplu program de reconversie. Astfel, ei primesc sprijin financiar de la stat pentru a înlocui plantaţiile de tutun cu vii
, de exemplu. În România, oamenii fac ce ştiu de o viaţă: agricultură de subzistenţă.
În intervalul 1995-2009 au dispărut 54.760 de cultivatori tradiţionali de tutun din România. Astfel, în acest interval numărul lor a scăzut de peste 360 de ori, până la 152. Suprafaţa cultivată cu tutun s- redus
de la 13,5 mii de hectare în 1998 la 1,6 mii de hectare anul trecut.
Producţia obţinută de cei 152 de cultivatori a fost în 2008 de 1,8 mii de tone, potrivit datelor publicate pe pagina de internet a Ministerului Agriculturii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Importăm cu spor
Între timp, importurile de tutun au crescut constant
. Mai precis, între 1998 şi 2008, au fost importate 243.448,5 tone de tutun, în valoare de 815.403,3 mii de dolari. În aceeaşi perioadă, exporturile au totalizat 14.463,8 tone, în sumă de 20.521,1 mii de dolari.
Ca să poată cultiva tutun, un agricultor trebuie să încheie în prealabil un contract cu o unitate de procesare.
În vreme ce numărul cultivatorilor scade, procesatorii se înmulţesc. Numărul acestora a crescut de la trei unităţi în 2008, la cinci. Tutunul procesat este folosit de trei producători de ţigări.
Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News