Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UE ne ofera 618,1 milioane de euro. Agricultorii pot depune de azi cereri pentru subventiile la hectar


Incepand de astazi si pana pe 15 mai, agricultorii pot depune cereri pentru obtinerea subventiilor la hectar aferente anului 2009. România beneficiaza pentru anul acesta de 618,1 milioane de euro de la UE, pentru plata unica la hectar, ceea ce inseamna o plata de 71 de euro pe hectar.
Agricultorii pot depune cereri pentru obtinerea subventiilor la hectar aferente anului 2009, în perioada 2 martie-15 mai, fara penalizari, si în intervalul 15 mai- 9 iunie, dar cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare de întârziere. Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) va transmite fiecarui fermier care a mai depus cerere în anii precedenti o invitatie privind data la care este programat pentru depunerea cererii de plata, informeaza Mediafax.

Schemele de sprijin de care pot beneficia producatorii care depun cereri de azi sunt subventia unica pe suprafata din fonduri UE si plata complementara, subventiile pentru sfecla de zahar, pentru "culturile energetice", pentru rosiile livrate spre procesare, platile compensatorii pentru zonele defavorizate si cele de agromediu. Aceste scheme sunt finantate din fonduri europene si de la bugetul de stat.

Pentru plata unica la hectar, România beneficiaza in 2009 de 618,1 milioane euro din Fondul European pentru Garantare Agricola (FEGA), reprezentând o plata de 71 de euro pe hectar. Pentru a obtine banii, fermierii trebuie sa exploateze suprafete de cel putin un hectar, împartite în parcele de minim 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 hectare. Solicitantul mai trebuie sa declare toate parcelele agricole si sa respecte o serie de conditii de îngrijire a solului pe toata suprafata agricola a fermei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Beneficiarii masurilor de sprijin pe suprafata pot fi persoanele fizice si/sau persoanele juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, în calitate de proprietari, arendasi, concesionari, asociati, administratori în cadrul asociatiilor în participatiune etc. Daca proprietarul a dat terenul în arenda, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafata respectiva va fi acordat celui care lucreaza terenul", conform APIA. Fermierii pot modifica sau completa cererile depuse, daca depun un formular la centrele APIA.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016