Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
UE nu a obţinut un acord pentru aprobarea a patru noi varietăţi de porumb şi bumbac transgenice
Ţările din cadrul Uniunii Europene nu au reuşit miercuri să strângă o majoritate suficientă pentru a autoriza utilizarea a trei varietăţi de porumb şi a uneia de bumbac, toate transgenice, în producţia de alimente şi furaje, transmite Agerpres care citeaza surse comunitare.
Comitetul Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătate Animală - format din experţi ai Grupului Celor 27 - nu a putut obţine voturile necesare pentru a aproba folosirea organismelor modificate genetic (OMG): cele trei de porumb vândute de firma Syngenta, iar cel de bumbac - comercializat de Dow AgroSciences.
Deoarece nu a fost exprimată nicio opinie, Comisia Europeană (CE) va transmite dosarele de evaluare către Consiliul de Miniştri al UE. Dacă într-un termen de trei luni miniştrii nu vor reuşi nici ei să ajungă la un consens, CE va putea aproba în mod unilateral OMG-urile menţionate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pe de altă parte, Comitetul Permanent pentru Lanţul Alimentar va continua în următoarele săptămâni discuţiile cu privire la un nivel mai flexibil de admitere a resturilor de OMG-uri în recoltele importate, faţă de momentul actual, când UE aplică principiul 'toleranţei zero'.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News