Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un europarlamentar grec s-a intalnit cu legumicultorii din Matca


Deputatul grec in Parlamentul European (PE) Ioannis Gklavakis s-a intalnit, sambata, la sediul primariei galatene Matca cu legumicultorii din localitate. Intalnirea cu europarlamentarul grec, membru al partidului PASOK, a fost organizata de eurodeputatul, din partea PD-L, Constantin Dumitriu, ambii fiind membri ai Comisiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din PE si ai Grupului Popular European din PE.

Inainte de intalnirea cu agricultorii din Matca, Gklavakis a vizitat mai multe solarii de legume, unele care inca mai produc si altele pregatite pentru productia timpurie. Europarlamentarul grec a ramas impresionat de faptul ca taranii din Matca folosesc ingrasaminte naturale si nu chimice, dar si de marimea prazului cultivat in zona si gustul unei rosii mari, cam de 400 de grame. "Asa rosie gustoasa nu am mai mancat de ani de zile. La Bruxelles, daca inchid ochii si gust o rosie sau un castravete, au acelasi gust.

La fel, oamenii aici produc praz, asa praz mare nu am mai vazut si ma ocup de agricultura de 32 de ani", a spus eurodeputatul grec.poate mari foarte mult cu o singura conditie: "trebuie sa credeti in acest lucru, sa creati niste cooperative organizate, pentru ca puterea creste cand se strang mai multi oameni".

Constantin Dumitriu le-a explicat taranilor ca Uniunea Europeana (UE) nu da fonduri pentru producatorii individuali sau fermele mici, ci pentru cei care sunt in asociere. In acelasi context, eurodeputatul Gklavakis a constatat ca locuitorii din Matca fac productii bune, dar nu stiu sa-si vanda marfa, de aceea un grup de legumicultori va pleca la Bruxelles pentru a vedea si invata cum se face comert cu legume si fructe intr-o piata de desfacere, care si-a inceput activitatea in 1953 cu fonduri proprii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Europarlamentarul grec a mai spus ca Romania are "cel mai prosper" camp agricol din toata comunitatea europeana, dar nu stie sa-l foloseasca. "Nu v-ati trezit inca aici in Romania. Este o rusine pentru Romania sa importe legume si fructe de doua miliarde de euro, in loc sa exporte de 20 miliarde de euro", a spus Gklavakis, adaugand ca Grecia este de 27 de ani in UE, timp in care a facut multe lucruri bune in agricultura, dar si multe greseli. "Va vom ajuta sa nu repetati aceste greseli", a conchis europarlamentarul grec.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016