Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Un europarlamentar grec s-a intalnit cu legumicultorii din Matca
Deputatul grec in Parlamentul European (PE) Ioannis Gklavakis s-a intalnit, sambata, la sediul primariei galatene Matca cu legumicultorii din localitate. Intalnirea cu europarlamentarul grec, membru al partidului PASOK, a fost organizata de eurodeputatul, din partea PD-L, Constantin Dumitriu, ambii fiind membri ai Comisiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din PE si ai Grupului Popular European din PE.
Inainte de intalnirea cu agricultorii din Matca, Gklavakis a vizitat mai multe solarii de legume, unele care inca mai produc si altele pregatite pentru productia timpurie. Europarlamentarul grec a ramas impresionat de faptul ca taranii din Matca folosesc ingrasaminte naturale si nu chimice, dar si de marimea prazului cultivat in zona si gustul unei rosii mari, cam de 400 de grame. "Asa rosie gustoasa nu am mai mancat de ani de zile. La Bruxelles, daca inchid ochii si gust o rosie sau un castravete, au acelasi gust.
La fel, oamenii aici produc praz, asa praz mare nu am mai vazut si ma ocup de agricultura de 32 de ani", a spus eurodeputatul grec.poate mari foarte mult cu o singura conditie: "trebuie sa credeti in acest lucru, sa creati niste cooperative organizate, pentru ca puterea creste cand se strang mai multi oameni".
Constantin Dumitriu le-a explicat taranilor ca Uniunea Europeana (UE) nu da fonduri pentru producatorii individuali sau fermele mici, ci pentru cei care sunt in asociere. In acelasi context, eurodeputatul Gklavakis a constatat ca locuitorii din Matca fac productii bune, dar nu stiu sa-si vanda marfa, de aceea un grup de legumicultori va pleca la Bruxelles pentru a vedea si invata cum se face comert cu legume si fructe intr-o piata de desfacere, care si-a inceput activitatea in 1953 cu fonduri proprii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Europarlamentarul grec a mai spus ca Romania are "cel mai prosper" camp agricol din toata comunitatea europeana, dar nu stie sa-l foloseasca. "Nu v-ati trezit inca aici in Romania. Este o rusine pentru Romania sa importe legume si fructe de doua miliarde de euro, in loc sa exporte de 20 miliarde de euro", a spus Gklavakis, adaugand ca Grecia este de 27 de ani in UE, timp in care a facut multe lucruri bune in agricultura, dar si multe greseli. "Va vom ajuta sa nu repetati aceste greseli", a conchis europarlamentarul grec.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura