Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Un nou ajutor de minimis pentru crescatorii de animale
Guvernul a aprobat in sdinta de zilele trecute o noua schema de ajutor de minimis pentru achizitionarea de catre producatorii agricoli de juninci din rase specializate de taurine, juninci din specia bubaline si/sau tauri de reproductie din rase de carne.
Beneficiarii acestei masuri pot fi crescatorii de bovine/bubaline, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale şi intreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008, persoane fizice care detin atestat de producator emis potrivit prevederilor Legii nr. 145/2014 sau persoane juridice, precum si orice forme asociative cu personalitate juridica constituite conform legii.
In privinta conditiilor de eligibilitate, beneficiarii trebuie sa detina minimum 3 capete si maximum 10 capete de vaci / beneficiar identificate si inregistrate in RNE, in vederea achizitionarii de juninci din rase de taurine de lapte sau carne, minimum 1 cap si maximum 10 capete bivolite pe beneficiar identificate si inregistrate in RNE, in vederea achizitionarii de juninci din specia bubaline, sau minimum 40 capete de vaci si/sau vitele si/sau juninci pe beneficiar, cu exceptia celor din localitatile din zona montana, prevazute in „Ghidul informativ MMC-zone-eligibile” pentru Programul National de Dezvoltare Rurala pentru perioada 2014 – 2020, care trebuie sa detina minimum 10 capete de vaci si/sau vitele si/sau juninci pe beneficiar, pentru achizitionarea de tauri de reproductie din rase specializate de carne.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Beneficiarii se obliga prin angajament scris sa mentina in exploatatie animalele de reproductie din rase specializate achizitionate, pe o perioada de minimum 3 ani, incepand cu data la care sprijinul financiar a fost acordat si sa inscrie in Registrul Genealogic animalele de reproductie din rase specializate achizitionate.
Rasele de taurine de carne si de lapte care se pot achizitiona sunt:
a) juninci rase de carne: Aberdeen Angus, Limousine, Charolaise, Aubrac;
b) juninci rase de lapte: Baltata cu Negru Romaneasca, Baltata Romaneasca, Holstein, Red Holstein, Bruna, Jersey, Simmental, Montbeliarde;
c) tauri din rase de carne: Aberdeen Angus, Limousine, Charolaise, Aubrac, Simmental American
d) bubaline: Bivol Romanesc
Cererile se depun pana la data de 11 noiembrie 2016, la directiile pentru agricultura judetene sau a municipiului Bucuresti pe a carui raza teritoriala se afla exploatatia inregistrata sau exploatatia cu cel mai mare numar de animale.
Calculul pentru numarul maxim de animale achizitionate:
- numarul maxim de juninci din rase de taurine sau juninci din specia bubaline pentru care se acorda ajutor de minimis este de 10 capete/beneficiar;
- achiziţia de tauri de reproductie se realizeaza respectand proportia de un taur la 40 de capete vaci si/sau vitele si/sau juninci detinute de beneficiar;
- numarul maxim de tauri care poate fi achizitionat de un beneficiar, trebuie sa corespunda, aplicand proportia prevazuta, unui numar de 200 capete vaci/si sau/vitele si/sau juninci.
Cuantumul sprijinului financiar este de:
- maximum 5.000 lei/cap juninca din rasa de taurine de lapte;
- maximum 6.000 lei/cap juninca din rasa de taurine de carne,
- maximum 4.500 lei/cap juninca din specia bubaline;
- maximum 8.000 lei/cap de taur de reproductie din rase de carne.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 2.17 din 3 voturiIdei de afaceri in agricultura