Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACEBOP, de partea crescatorilor care sustin relansarea cresterii bovinelor de carne romanesti

acebop-de-partea-crescatorilor-care-sustin-relansarea-cresterii-bovinelor-de-carne-romanesti

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania se pozitioneaza de partea crescatorilor care sustin relansarea cresterii bovinelor de carne romanesti.


"Asociatia noastra se alatura grupului de crescatori de bovine de carne din Romania care au initiat o petitie catre domnul ministru Nechita-Adrian Oros. Scopul petitiei este unul major pentru relansarea cresterii bovinelor de carne in Romania, marirea productiei, calitatea carnii si, implicit, obtinerea de plus valoare pentru fermieri. Este absolut necesara sprijinirea productiei. Romania nu are capacitate de rasa la bovine si nici la ovine, trebuie sprijinita metisarea. Din acest motiv, suntem langa crescatorii de bovine carne care au initiat petitia si care doresc dezvoltarea sectorului de carne", se arata intr-un comunicat al asociatiei.
 
In acest context, ACEBOP propune ca 75% din valoarea sprijinului care se va acorda in sector sa se dea la femele care dovedesc originea tatalui-rasa de carne, iar 50% pentru rase autohtone insamantate cu rase de carne.
 
De asemenea, asociatia propune coborarea numarului de capete la tinerii fermieri, la 5 capete bovine si 75 la ovine si aplicarea echivalentului zootehnic, adica o subventie pe UVM (Unitate Vita Mare) la fel cum exista sprijinul pe hectar cu 36 euro, iar crescatorii de animale sa fie sprijiniti pe UVM.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Nu in ultimul rand, asociatia mai propune ca 50% din valoarea sprijinului sa se dea la oricare vaca ce intra la metisare cu rase de carne.
 
"Asa poate fi relansata productia de carne vita a Romaniei", spun reprezentatii Asociatiei.
 
Potrivit Institutului National de Statistica (INS), efectivele de bovine existente la 1 iunie 2020 au scazut cu 2,4% pe total fata de aceeasi data a anului trecut, ajungand la 1.914.602 capete.
 
In ceea ce priveste sacrificarile, datele INS arata ca anul trecut au fost sacrificate 566.000 de capete de bovine, in scadere cu 13,1% fata de 2019.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016