Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un nou pachet de masuri de criza pentru producatorii de lapte, legume-fructe si cei din sectorul carnii de porc

un-nou-pachet-de-masuri-de-criza-pentru-producatorii-de-lapte-legume-fructe-si-cei-din-sectorul-carnii-de-porc

Conform anuntului facut de ministrul Agriculturii, noul set de masuri va fi prezentat la inceputul saptamanii viitoare de comisarul european Phil Hogan.


Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a anuntat recent ca un nou pachet de masuri de criza pentru sectorul laptelui, carnii de porc si al legumelor si fructelor va fi prezentat pe 18 iulie la viitorul Consiliu al ministrilor Agriculturii din statele Uniunii Europene.
 
„Comisarul european pentru Agricultura, Phill Hogan, va prezenta in 18 iulie la viitorul Consiliu de ministri ai Agriculturii din UE, un nou set de masuri, pentru ca inca ne confruntam cu o criza acuta in sectorul laptelui, carnii de porc si al legumelor si fructelor. Din pacate, Federatia Rusa a confirmat continuarea embargoului pentru produsele din Uniunea Europeana, desi in urma discutiilor s-a deschis o bresa. Sunt produse pentru copii pentru care au fost stabilite o serie de contingente. Sunt semne imbucuratoare care ne dau sperante ca in sfarsit, intr-un termen previzibil, o sa reusim sa mai deblocam putin piata europeana si sa indreptam din nou exporturile catre piata rusa”, a precizat Irimescu.
 
Totodata, acesta a subliniat ca la nivel european se discuta si despre reglementarea pe lantul alimentar a relatiei dintre producator, procesator si supermarket, iar in cateva luni un Task Force constituit in acest sens va prezenta concluziile.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Sunt interese mari si sunt convins ca sunteti atenti la ceea ce se intampla pe reglementarea lantului alimentar, a relatiei dintre producator, procesator si supermarket. Sa nu uitam ca si la nivel european se cauta o solutie si este vorba de un Task Force condus de un fost ministru al Agriculturii din Olanda, care incearca sa gaseasca solutii pentru a stabili un echilibru intre actorii principali ai lantului alimentar. Recent, la Consiliul ministrilor Agriculturii de la Luxemburg am ridicat si eu si mai multi ministri problema riscului pe care, pe lantul alimentar, il suporta numai, sau in cea mai mare parte, fermierul, producatorul. Este prevazuta prezentarea concluziilor acestui Task Force in cateva luni”, a subliniat seful de la Agricultura.
 
Potrivit sursei citate, in agricultura exista provocari importante datorita standardelor inalte impuse de UE, dar si datorita volatilitatii preturilor si schimbarilor climatice care se resimt din ce in ce mai puternic.
 
„Este o nevoie stringenta ca UE sa investeasca, in principal, in inovare pentru ca altfel nu poate face fata concurentei internationale. De exemplu, am avut mari discutii, la Bruxelles, la Consiliul ministrilor Agriculturii pe clorinarea carcaselor de pui, care se practica in state din afara tarilor UE si care permite o lupta mai facila cu diferitele maladii sau de siguranta alimentara. De aceea trebuie sa gasim noi masuri pentru a oferi producatorilor sansa de a fi cat mai competitivi pe piata europeana, sa putem face fata atat concurentei externe cat si cerintelor”, a adaugat Irimescu.
 
In opinia sa, anul 2016 este momentul in care Europa este tot mai preocupata de ceea ce intampla la nivel global pe lantul agroalimentar, iar cercetarea agricola si aplicarea ei in agricultura ar trebui sa ii preocupe tot mai mult si pe fermierii romani.
 
„Domnul prim ministru, cand era comisar european pe Agricultura, a prevazut 4 miliarde de euro separat pentru cercetare — dezvoltare in agricultura, dar din pacate cercetarea agronomica romaneasca a avut proiecte de numai 36 de milioane de euro din cele 4 miliarde de euro prevazute la nivel european. Noi am incercat sa ne miscam regional, sa ne dam mana si sa miscam lucrurile, dar inca nu am reusit cum ne-am fi dorit. Avem in acest sens un mare obstacol: este vorba de felul in care producatorii nostri sunt organizati. Stim ca la nivel european sunt sectoare unde fondurile europene se distribuie prin organizatiile de producatori”, a mai spus Irimescu. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton