Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Un virus care face ravagii in randul porcinelor din America de Nord ameninta sa se extinda si in Europa
Virusul diareei epidemice porcine a ucis aproximativ sapte milioane de porci tineri in decurs de un an, iar crescatorii si producatorii din Europa trag semnale de alarma in privinta riscului raspandirii virusului si in tarile europene
Producatorii europeni din industria carnii si crescatorii de porcine sunt tot mai insistenti in ultima vreme in a atrage atentia asupra unui virus care face ravagii in randul porcinelor de pe continentul american si care, in cateva luni, s-ar putea raspandi si in Europa, daca nu vor fi gasite urgent niste solutii care sa previna acest fapt.
Virusul diereei porcine epidemice, PEDv, a fost identificat pentru prima data in urma cu un an, in Statele Unite, iar de atunci, a ucis circa sapte milioane de porci tineri pe continentul american. Cele mai vulnerabile sunt exemplarele tinere, pentru care virusul este fatal in majoritatea cazurilor, porcii adulti reusind sa supravietuiasca. Cercetatorii au stabilit ca virusul se localizaeaza la nivelul intestinelor, impiedicand absorbtia lichidelor, ceea ce duce in final la moartea prin deshidratare, astfel de cazuri fiind semnalata in prezent doar pe continentul american.
Rezultatul a fost cresterea nivelului preturilor cu amanuntul la carnea de porc in Statel Unite, preturi ce au atins praguri record. In aceasta situatie producatorii din industria carnii au inceput in mod firesc sa se teama ca ar putea fi afectati de raspandirea virusului si in Europa si cer forurilor competente sa ia masuri in aceasta privinta.
Virusul se poate raspandi prin materiile fecale, expertii americani afirmand ca o singura lingura de gunoi de grajd infectat poate contamina intregul efectiv de porcine din SUA, care se ridica la 66 de milioane de capete. Si furajele preparate din sange de porc, folosite de crescatori din intreaga lume, indeosebi la hranirea purceilor imediat dupa intarcare, pot favoriza raspandirea virusului, acest fapt putand fi impiedicat prin tratarea termica a produselor respective.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Specialistii sustin ca virusul nu este transmisibil la om, insaaparitia sa in Europa ar putea insemna costuri financiare insemnate pentru tarile ce ar fi afectate. Producatorii si crescatorii europeni dau in acest sens exemplul febrei aftoase izbucnite in 2001 in Marea Britanie, epidemie ce a costat statul respectiv 8 miliarde de lire sterline, impunand sacrificarea a 10 milioane de oi si vite in incercarea de a opri raspandirea bolii.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura