Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Producatorii din industria carnii de porc se indoiesc de rentabilitatea reluarii exporturilor de porci vii
La ora actuala, Romania importa peste 300.000 de capete de porcine, iar producatorii isi pun intrebarea cum va fi acoperita cererea interna.
Crescatorii de porci din Romania au solicitat in repetate randuri deblocarea comertului cu porcii vii catre Uniunea Europeana, in conditiile in care tara noastra este teritoriu liber de pesta porcina clasica de peste opt ani, iar acestia se afla intr-o situatie dificila din cauza crizei generale a sectorului european al carnii de porc determinat de embargoul rusesc la importurile de carne de porc din Europa. Numai in ultimul an, pierderile au fost estimate la peste 40 de milioane de euro.
In conditiile in care exporturile de porci vii au devenit o realitate, producatorii isi pun acum intrebarea cum se va putea acoperi si cererea interna, in conditiile in care Romania importa peste 300.000 de capete de procine aual.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
In acest sens, Dana Tanase, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii, a declarat ca „reluarea exportului de porci vii in UE este o masura pe care o asteptam de foarte mult timp si care va face ca produsele preparate din carnea provenita de la porcii din Romania sa existe pe mesele consumatorilor din Uniunea Europeana. Aici ma gandesc la carnatii proaspeti, mult cautati de comunitatile romanesti din Italia, Spania, dar si despre faimosii mici. Vizavi de exportul de porci vii, spun ca masura este foarte buna, insa stau si ma intreb daca avem efectivele ca sa asiguram si necesarul de carne pentru piata interna. Stim foarte bine ca aducem foarte multa carne din statele membre. Spun, insa, ca masura este binevenita, o asteptam de foarte mult timp. Poate ca exportul de porci vii va fi rentabil pe alte relatii, nu neaparat in spatiul comunitar, si ma gandesc la China, care si-a exprimat intentia in acest sens”.
La randul sau, presedintele Federatiei Patronatelor din Industria Alimentara — Romalimenta, Sorin Minea, a punctat ca, la ora actuala, Romania importa peste 300.000 de capete de porcine.
„La ora actuala, Romania importa peste 300.000 de capete de porcine. Importa pentru ca genetica Marca Romania e sublima, dar lipseste. Deci, noi importam porcii pentru a ne face marfa. Cantitatea de carne de porc de pe piata interna este undeva la 60 — 65% si sunt un om darnic... Eu spun ca este sub 60%... Carnea asta se duce proaspata, in general, pe piata. Pentru mezeluri, se cumpara carne din afara. S-ar putea ca exportul de porci vii sa fie o afacere, dar intrebarea mea banala este: Cine va cumpara? Pentru ca sa trimitem porci maturi de aici pana in Germania, personal ma indoiesc profund, fiindca pretul va creste. Poate facem un schimb cu Ungaria sau cu Bulgaria, pentru ca altceva nu avem ce sa facem Nu stiu daca exportul de animale vii va fi rentabil. Personal, nu cred, dar da bine”, a declarat acesta.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura