Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rusia limiteaza exporturile de ingrasaminte

rusia-limiteaza-exporturile-de-ingrasaminte

Rusia ia masuri active pentru a-si proteja agricultura autohtona si limiteaza intentionat exporturile de ingrasaminte.


Limitarea exporturilor rusesti de ingrasaminte vine in contextul in care cresterea cu 300% a pretului gazelor naturale a fortat unele fabrici de ingrasaminte sa opreasca productia. Aceasta limitare risca sa afecteze recoltele agricole de anul urmator si sa accelereze inflatia produselor alimentare.
 
Decizia autoritatilor ruse, anuntata miercuri de premierul Mihail Misustin la finalul unei reuniuni a cabinetului de la Moscova, vine dupa ce presedintele Vladimir Putin a cerut masuri pentru a garanta aprovizionarea cu ingrasaminte a fermierilor rusi. Aceasta este de asemenea si cea mai recenta masura a autoritatilor ruse pentru a tine sub control preturile la produsele agricole, dupa taxele la exporturile de grau introduse in acest an.
 
Guvernul rus va limita exporturile de ingrasaminte de azot la 5,9 milioane de tone iar livrarile de ingrasaminte complexe care contin azot vor fi limitate la 5,35 milioane de tone. Masurile vor intra in vigoare la inceputul lunii decembrie, sustine agentia de presa Interfax.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Cel mai probabil, aceste cote nu vor avea un impact deosebit asupra exporturilor pentru ca sunt in linie cu cantitatile pe care Rusia le exporta deja, sustine Elena Sakhnova, analist la VTB Capital. "Foarte multe vor depinde de cum va fi impartita cota la ingrasamintele de azot intre diferitele tipuri de ingrasaminte", a spus Sakhnova. Potrivit acesteia, fermierii rusi utilizeaza in principal azotatul de amoniu pentru fertilizarea de primavara, in timp ce ureea este principalul ingrasamant pe baza de azot in Europa, astfel ca fermierii europeni ar putea sa se confrunte cu preturi mai mari.
 
Fermierii europeni si-au exprimat deja ingrijorarile cu privire la aprovizionarea cu ingrasaminte pentru primavara, cand se fertilizeaza culturile de cereale pentru a creste randamentele si calitatea. Luna trecuta organizatiile care ii reprezinta pe fermierii francezi au avertizat ca preturile la azot s-au tripla si exista riscul unor crize de aprovizionare cu ingrasaminte. China a limitat si ea exporturile pentru a asigura aprovizionarea interna.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016