Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

In urmatorul exercitiu financiar, 2014-2020, Romania va beneficia de 7,1 miliarde de euro pentru investitii in ferme si in dezvoltare rurala. Subsecretarul de stat, Achim Irimescu, spune cateva cuvinte despre fiecare directie pe care o vor lua banii europeni.
Masuri si subprograme pentru zona montana si pomicultura
Acesta a precizat ca este in lucru o analiza, care stabileste cele 11 masuri, si nu axe, cum erau pana acum, care vor face parte din noul PNDR. Pe langa aceste masuri, acesta mai afirma ca mai exista si un subrogram pentru zona montana, in care sunt incluse problemele producatorilor de lapte din zona de munte, si inca un subprogram pentru pomicultura.
Infrastructura rurala va beneficia de peste 1 miliard de euro
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„A fost o presiune de la Ministerul Dezvoltarii, care are grija de comunitatile locale, astfel ca, desi Comisia a zis sa nu mai dam bani pe infrastructura, pana la urma o sa dam peste 1 miliard de euro pentru infrastructura rurala”, a relatat secretarul de stat in ministerul agriculturii.
Mediu va primi o treime din fonduri
Din cele 7,1 miliarde de euro, 30% se vor duce pe partea de mediu, adica agromediu si investitii cu efect de mediu.
„Apoi, 30 % din totalul banilor, deci din cele 7,1 miliarde de euro, impune Comisia pe actuala axa 2 de agromediu si investitii cu efect de mediu. Foarte importante ca prioritati sunt investitiile in ferma, unde stam cel mai prost la utilaje, apoi investitiile in industria alimentara, acolo unde mai e cazul. Aici trebuie sa facem o analiza foarte atenta. De exemplu, intr-un judet am 8 – 10 abatoare si in judetul vecin, nici un abator, sau sunt uinitati care s-au realizat doar in proportie de 70 – 80 % si n-au mai avut bani si s-au blocat”, a mai explicat Irimescu.
Cati bani vor primi tinerii fermieri?
„este foarte important sa stabilim clar si sprijinul pentru tinerii fermieri si o masura pe care o am eu in vedere ar fi sa crestem ajutorul pentru stabilirea tinerilor de la 40000 la 70000, numai ca am inceput sa am dubii in momentul in care am vazut ca pe masura actuala sunt solicitari foarte multe si nu le putem onora, ca nu avem bani, deci daca o sa crestem suma, o sa reducem si mai tare numarul de beneficiari, deci s-ar putea sa dau inapoi de la ce am anuntat”, a conchis Achim Irimescu.
Sursa foto : www.sxc.hu
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News