Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unde se vor duce banii din noul PNDR

unde-se-vor-duce-banii-din-noul-pndr

In urmatorul exercitiu financiar, 2014-2020, Romania va beneficia de 7,1 miliarde de euro pentru investitii in ferme si in dezvoltare rurala. Subsecretarul de stat, Achim Irimescu, spune cateva cuvinte despre fiecare directie pe care o vor lua banii europeni.


Masuri si subprograme pentru zona montana si pomicultura
Acesta a precizat ca este in lucru o analiza, care stabileste cele 11 masuri, si nu axe, cum erau pana acum, care vor face parte din noul PNDR. Pe langa aceste masuri, acesta mai afirma ca mai exista si un subrogram pentru zona montana, in care sunt incluse problemele producatorilor de lapte din zona de munte, si inca un subprogram pentru pomicultura.
 
Infrastructura rurala va beneficia de peste 1 miliard de euro
„A fost o presiune de la Ministerul Dezvoltarii, care are grija de comunitatile locale, astfel ca, desi Comisia a zis sa nu mai dam bani pe infrastructura, pana la urma o sa dam peste 1 miliard de euro pentru infrastructura rurala”, a relatat secretarul de stat in ministerul agriculturii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Mediu va primi o treime din fonduri
Din cele 7,1 miliarde de euro, 30% se vor duce pe partea de mediu, adica agromediu si investitii cu efect de mediu. 
„Apoi, 30 % din totalul banilor, deci din cele 7,1 miliarde de euro, impune Comisia pe actuala axa 2 de agromediu si investitii cu efect de mediu. Foarte importante ca prioritati sunt investitiile in ferma, unde stam cel mai prost la utilaje, apoi investitiile in industria alimentara, acolo unde mai e cazul. Aici trebuie sa facem o analiza foarte atenta. De exemplu, intr-un judet am 8 – 10 abatoare si in judetul vecin, nici un abator, sau sunt uinitati care s-au realizat doar in proportie de 70 – 80 % si n-au mai avut bani si s-au blocat”, a mai explicat Irimescu.
 
Cati bani vor primi tinerii fermieri?
„este foarte important sa stabilim clar si sprijinul pentru tinerii fermieri si o masura pe care o am eu in vedere ar fi sa crestem ajutorul pentru stabilirea tinerilor de la 40000 la 70000, numai ca am inceput sa am dubii in momentul in care am vazut ca pe masura actuala sunt solicitari foarte multe si nu le putem onora, ca nu avem bani, deci daca o sa crestem suma, o sa reducem si mai tare numarul de beneficiari, deci s-ar putea sa dau inapoi de la ce am anuntat”, a conchis Achim Irimescu.










Sursa foto : www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016