Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
USAMV Iaşi: Agronomi si agronomie, după 45 de ani
Grupul Agricola Bacau a gazduit, la sfirsitul saptaminii trecute, cursul festiv dedicat aniversarii a 45 de ani de la absolvirea, in 1965, a Facultatii de Agronomie a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad”, din Iasi. Tema cursului a fost intitulata “Efectele incalzirii globale”, dar cei 10 profesori si 32 de fosti studenti (din cei 84 de absolventi ai promotiei 1965) au avut, apoi, ocazia sa depene amintiri si sa evoce intimplarile care, in ultimii 45 de ani, le-au marcat existenta.
Au fost prezenti, la invitatia organizatorului acestui eveniment, deputatul Gheorghe Antochi (unul dintre absolventii facultatii iesene de agronomie), decanul institutiei de invatamint, prof. univ. dr. Constantin Leonte, acad. prof. univ. dr. Valeriu Cotea, prof univ. dr. Constantin Vasilica, prof univ. dr. Viorica Iacob, seful de lucrari Margareta Vasilica, prof univ. dr. Ioan Vacaru Opris, prof univ. dr. Gheorghe Taraboanta si prof univ. dr. Mircea Putanu. Ca la orice intilinire a fostilor absoventi, s-a strigat catalogul promotiei si s-a citit, intr-o atmosfera solemna, numele celor care au plecat sa faca agricultua pe Cimpiile Elizee.
Am remarcat, insa, gustul usor amar pe care absolventii din 1965 ai unei facultati de prestigiu, buni profesionisti, cu realizari importante, il au acum. “Cind au trecut, oare, 45 de ani de la absolvirea facultatii noastre? – s-a intrebat, retoric, Gheorghe Antochi. Patruzeci si cinci de ani traiti in milenii diferite, in secole diferite si in societati diferite!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeşte mai mult în Ziarul de Bacău
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News