Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va fi adoptat Codul de Bune Practici semnat cu partenerii, nu variantele propuse în Parlament


Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, Ilie Sârbu, a declarat marţi că, deşi în acest moment există trei variante ale Codului de Bune Practici privind produsele alimentare, va fi adoptat cel convenit cu organizaţiile profesionale.

Potrivit lui Sârbu, Codurile de Bune Practici iniţiate de grupurile politice PNL şi PSD vor fi respinse de Guvern.

„Sunt trei coduri pentru că unul a fost iniţiat de liberali, unul de colegii de la PSD şi unul a fost iniţiat de Guvern. Va rămâne cel iniţiat de Guvern şi convenit cu partenerii sociali. La restul, când ni se va solicita un punct de vedere la Guvern o să dăm aviz negativ. Acestea două nu vor avea cum să se aprobe fără punctul de vedere al Guvernului. Având noi legea noastră, e firesc că nu putem să dăm aprobare altor legi”, a explicat Ilie Sârbu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Întrebat de ce s-a ajuns în situaţia de a avea trei Coduri de Bune Practici, Ilie Sârbu a explicat că este o chestiune de ambiţie din partea celor din Parlament.

„În condiţiile în care colegii noştri nu ar fi avut ambiţii politice şi administrativo-economice l-ar fi retras, dar l-au lăsat să treacă. Nu-i putem noi opri, Parlamentul e suveran. Ele vor veni toate la Guvern şi de acum vă spun că vor primi negativ”, a adăugat Sârbu.

Ministerul Agriculturi, patronatele şi sindicatele din industria alimentară au definitivat, în lipsa retailerilor, proiectul ordonanţei privind Codul de Bune Practici în luna februarie 2009.

Reprezentanţii ministerului declarau la acea dată că, prin acest proiect va fi un preţ de achiziţie stabilit, de la care vor pleca celelalte adaosuri, iar efectul acestei legi se va vedea în scăderea preţurilor cu până la 30%. De asemenea, Codul reduce termenul de plată al comercianţilor către producători la 20 şi 40 de zile

Reprezentanţii organizaţiilor profesionale din agricultură şi industria alimentată anunţau în luna aprilie că nu au semnat Codul de Bune Practici în domeniul alimentar în forma în care acesta a fost aprobat de Guvern, iar modificările aduse de Executiv anulează efectele pozitive pe care le-ar fi avut.

Potrivit proiectului Codului de Bune Practici, există cinci capitole care stabilesc anumite condiţii în relaţia producător-retailer, respectiv negocierile comerciale, preţurile şi condiţiile de plată, promoţii, compensări şi litigii. Astfel, semnatarii Codului convin asupra existenţei unui contract cadru, care va respecta legislaţia în vigoare şi clauzele din Cod.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016