Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va fi adoptat Codul de Bune Practici semnat cu partenerii, nu variantele propuse în Parlament
Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, Ilie Sârbu, a declarat marţi că, deşi în acest moment există trei variante ale Codului de Bune Practici privind produsele alimentare, va fi adoptat cel convenit cu organizaţiile profesionale.
Potrivit lui Sârbu, Codurile de Bune Practici iniţiate de grupurile politice PNL şi PSD vor fi respinse de Guvern.
„Sunt trei coduri pentru că unul a fost iniţiat de liberali, unul de colegii de la PSD şi unul a fost iniţiat de Guvern. Va rămâne cel iniţiat de Guvern şi convenit cu partenerii sociali. La restul, când ni se va solicita un punct de vedere la Guvern o să dăm aviz negativ. Acestea două nu vor avea cum să se aprobe fără punctul de vedere al Guvernului. Având noi legea noastră, e firesc că nu putem să dăm aprobare altor legi”, a explicat Ilie Sârbu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Întrebat de ce s-a ajuns în situaţia de a avea trei Coduri de Bune Practici, Ilie Sârbu a explicat că este o chestiune de ambiţie din partea celor din Parlament.
„În condiţiile în care colegii noştri nu ar fi avut ambiţii politice şi administrativo-economice l-ar fi retras, dar l-au lăsat să treacă. Nu-i putem noi opri, Parlamentul e suveran. Ele vor veni toate la Guvern şi de acum vă spun că vor primi negativ”, a adăugat Sârbu.
Ministerul Agriculturi, patronatele şi sindicatele din industria alimentară au definitivat, în lipsa retailerilor, proiectul ordonanţei privind Codul de Bune Practici în luna februarie 2009.
Reprezentanţii ministerului declarau la acea dată că, prin acest proiect va fi un preţ de achiziţie stabilit, de la care vor pleca celelalte adaosuri, iar efectul acestei legi se va vedea în scăderea preţurilor cu până la 30%. De asemenea, Codul reduce termenul de plată al comercianţilor către producători la 20 şi 40 de zile
Reprezentanţii organizaţiilor profesionale din agricultură şi industria alimentată anunţau în luna aprilie că nu au semnat Codul de Bune Practici în domeniul alimentar în forma în care acesta a fost aprobat de Guvern, iar modificările aduse de Executiv anulează efectele pozitive pe care le-ar fi avut.
Potrivit proiectului Codului de Bune Practici, există cinci capitole care stabilesc anumite condiţii în relaţia producător-retailer, respectiv negocierile comerciale, preţurile şi condiţiile de plată, promoţii, compensări şi litigii. Astfel, semnatarii Codului convin asupra existenţei unui contract cadru, care va respecta legislaţia în vigoare şi clauzele din Cod.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News