Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Valeriu Steriu: Anul trecut foarte multi fermieri au fost nevoiti sa-si vanda marfa sub pretul de cost
Valeriu Steriu, parlamentar PSD si membru al Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura, Industrie Alimentara si Servicii Specifice din Camera Deputatilor, a vorbit intr-un interviu acordat publicatiei Recolta.eu, despre importanta reglementarii legii certificatelor de depozit.
“Anul trecut am avut o productie mare. Insa, fara certificate de depozit bugetate, functionale, asta ne-a costat, in sensul in care fermierii, la momentul recoltarii, au fost nevoiti foarte multi sa-si vanda marfa sub pretul de cost. Chiar a fost, la un moment dat, amendata problema aceasta si politic, insa in mod real, din putinii bani care au existat de la bugetul de stat, era greu sa impaci toate directiile si, tocmai de aceea, putem intelege si ce a stat in spatele deciziei de a nu mai finanta.
(...) Pentru anul acesta, ne-am angajat la nivelul Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor sa corectam putin legea, astfel incat, cu un buget mic, sa putem acoperi astfel de riscuri. Riscul de „supraproductie” ni-l dorim si in acest an, intelegand prin acest termen aflat in ghilimelele de rigoare (...) o recolta normala, dar care uneori genereaza varfuri de desfacere a marfii pe care certificatele de depozit au rolul de a le prelua.
Cu ceva timp in urma, (...) la Calarasi, am avut o sedinta a Comisiei de Agricultura in cadrul careia cativa colegi au mentionat ca au utilizat, ca fermieri, in trecut, aceste certificate. Exista deja niste amendamente propuse (...) de catre acesti colegi in clipa de fata si, probabil ca, in urmatoarea luna vom avea pe ordinea de zi a Camerei, discutia acestor amendamente la legea prin care sunt introduse certificatele de depozit”, a declarat Steriu.
Masura certificatelor de depozit a fost gandita principal ca un sistem de finantare a fermierilor care nu detin spatii de depozitare proprii, pentru a facilita accesul la credite bancare, utilizand aceste certificate
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Din 2009 si pana la data suspendarii schemei, depozitarii licentiati au emis 1.187 de certificate de depozit, aferente unei cantitati de seminte de consum de 1,644 milioane tone, avand o valoare de 1,4 miliarde lei.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi