Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Valeriu Tabara a dat asigurari ca legea etnobotanicelor nu va afecta producatorii de plante medicinale
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, a dat asigurări că utilizarea şi circulaţia plantelor medicinale nu vor fi puse în pericol din cauza măsurilor privind combaterea comercializării substanţelor etnobotanice, informează Agerpres. Unii cultivatori se tem însă că legislaţia ar putea „îngropa” sectorul plantelor medicinale, aşa cum s-a întâ
"Nu există niciun pericol în ceea ce priveşte utilizarea şi circulaţia plantelor medicinale dacă sunt respectate regulile şi sunt bine gestionate. Plantele medicinale îţi dau viaţă, dar ţi-o pot şi lua dacă le foloseşti în abuz sau în cantităţi necorepunzătoare. Comitetul format la nivel ministerial privind etnobotanicele nu va pune în pericol acest lucru, dar e clar că trebuie o organizare bună. Între plantele medicinale şi alte produse care se folosesc în alte scopuri trebuie să fie o linie clară şi precisă. De altfel, MADR a creat acel birou pentru plante medicinale, bine aşezat, care va funcţiona la Institutul de Bioresurse Alimentare", a declarat, luni, la Bruxelles, Valeriu Tabără, prezent la Reuniunea miniştrilor europeni ai agriculturii.
Acesta a subliniat că producătorii de plante medicinale vor putea iesi în piaţă în continuare dacă sunt înregistraţi şi respectă regulile.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Dacă e vorba de taxe prea mari pentru ieşirea în piaţă este la îndemna noastră să le reducem, dar dacă e vorba de a încălca şi de a da derogări de la lege, nu le vom da", a mai precizat Tabără.
Potrivit sursei citate, România sprijină propunerea poloneză de readucere în circuit a făinurilor din carne şi oase, cel puţin în cel al furajelor, pentru anumite specii de animale, în special pentru nerumegătoare.
Premierul Emil Boc le-a cerut duminică prefecţilor să acţioneze direct şi fără menajamente în lupta împotriva fenomenului etnobotanicelor, în contextul în care Executivul a aprobat, săptămâna trecută, un program de măsuri pentru combaterea comercializării substanţelor etnobotanice.
El a adăugat că prefecţii, lunar, vor trebui să raporteze Ministerului Administraţiei şi Internelor acţiunile desfăşurate în acest sens, iar acesta, la rândul său, trebuie să informeze Guvernul, pentru a vedea, astfel, dacă se impune aplicarea şi altor măsuri în acest domeniu.
Premierul mai spune că se lucrează la un proiect legislativ pentru a interzice etnobotanicele după "cea mai avansată lege din UE, legea poloneză".
Temeri ale cultivatorilor de plante medicinale - scenariul cânepei s-ar putea repeta
Adoptarea legislaţiei anti-narcotice a adus până aproape de zero industria cânepei în România. Potrivit publicaţiei bioproduct.ro - anul trecut în România s-au cultivat doar 23 de hectare de cânepă, în condiţiile în care ţara noastră fusese al treilea producător din lume, până în 1990.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura