Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valeriu Tabără: Dacă vrem să avem o politică agricolă, nu se poate să renunţăm la subvenţii


Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat marţi seară, la emisiunea "2+1" că, în calitate de ministru, susține producătorii în raport cu procesatorii de produse și din acest motiv susține ideea ca în raftul supermarketului să fie afișat și prețul de producție, alături de prețul de comercializare. "Nu poate fi marja de profit mai mare decât prețul de producție. În România chiar dacă imporți la prețuri mici, în hypermarket prețul este tot mare", a precizat Valeriu Tabără, potrivit EVZ.

Alte declaraţii ale ministrului agriculturii:

    • Prin această inițiativă, de a avea două prețuri pentru fiecare produs din raft, nu intervin în legile pieței ci în elementele de distorsoniare ale pieței. La intrarea în magazin, atunci când este oferită marfa, ea are un preț, iar la ieșirea din magazin, are un alt preț. Eu cred că orice preț trebuie să fie transparent.

    • De multe ori, furnizorul este cel care aduce marfa la hypermarket și, uneori, aduce și personalul care o vinde.

    • În momentul în care se va materializa, nimeni nu-și va mai permite să treacă peste prețul de producție. Nu poate fi marja de profit mai mare. În România chiar dacă imporți la prețuri mici, în hypermarket prețul este tot mare.
    • Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
      Afacere la cheie cu flori in ghiveci


      Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

      Oferta Speciala
      valabila 48h

    • Ca ministru, eu susțin producătorii în raport cu cei care procesează produsele.

    • Cei care au cumpărat grâul îl țin acum, ca să crească prețul. Există posibilitatea să se anunțe o producție bună de grâu din februarie încolo.

    • Avem 4 milioane de fermieri.

    • Am construit un sistem speculativ de ani de zile și trebuie să-i punem capăt.

    • L-am sunat pe președintele Băsescu înainte de întâlnirea cu FMI și i-am spus că, dacă vrem să avem o politică agricolă, nu se poate să renunțăm la subvenții. Avem nevoie de ele acum ca de aer. Nu se poate face totul deodată.

    • Pe produsele lactate trebuie să apară producătorul și regiunea din care provine. Îi invit pe producători să lase disputele dintre ei și să vină pe linia ministerului ca să putem face față la competiție în viitor.


  • Newsletter gratuit
    Top 4 Afaceri agricole in 2024

    Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



    Votati articolul

    Rating:
    Nota: 5 din 1 voturi
    Urmareste-ne pe Google News

    Idei de afaceri in agricultura



    Rentrop ∧ Straton
    Newsletter gratuit
    Top 4 Afaceri agricole in 2024

    Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


    Articole recomandate

    Rubrica meteo
    Manager | Stiri si analize economice
    Rentrop & Straton
     
     

    Raport Special GRATUIT

    Top 4 Afaceri agricole in 2024


    Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016