Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valeriu Tabără spune că acuzaţia din NYT i se pare gravă şi nefondată


Deputatul PDL de Timiş, Valeriu Tabără, al cărui nume este menţionat într-un articol apărut în New York Times care sugerează că a favorizat compania americană Smithfield şi că aceasta ar putea fi în spatele focarului de gripă porcină din Mexic spune că acuzaţia i se pare gravă şi nefondată.

"Mi se pare deosebit de gravă şi mai ales una fără suport", a declarat Valeriu Tabără, miercuri seara, la Realitatea TV.

El a confirmat că a stat de vorbă cu ziariştii de la New York Times şi spune că a sesizat la ei o atitudine rău-voitoare la adresa firmei americane prezente în România. "Eu am stat de vorbă cu ziariştii, au fost aici, pe mine m-a uluit cât de rău-voitori erau la adresa unei firme, chiar m-au surprins, o firmă americană care, după părerea mea, a făcut eforturi extraordinare să preia, practic, un brand care a fost în Timişoara, în zona Timişului, Comtim-ul", a spus Tabără.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

El a anunţat că produsele de la Comtim, "care merg foarte bine", ar putea face posibil ca "România să reiasă din nou cu carne de porc la export", în condiţiile în care exporturile de carne de porc ale României sunt blocate încă de la aderarea la UE, în 2007, din cauza problemelor de securitate alimentară şi în special din cauza pestei porcine cu care România s-a confruntat.

"Dacă e aşa cum am auzit azi comentariile, repet, părerea mea că sunt nişte jocuri, absolut nelalocul lor, şi din nou se vine cu o lovitură dată României, ca posibil exportator de carne de porc", a conchis Valeriu Tabără.

"Eu mă aşteptam aproape la o astfel de chestiune pentru că, iată, trecuse un anumit moment, se ridicase momentul acesta de reintrare pe piaţa internaţională şi vine New York Times cu o astfel de lovitură", a insistat el.

Articolul din New York Times (NYT) scrie că Smithfield a ajuns să se dezvolte în România şi să deţină 40 de ferme de porci cu susţinerea fostului ambasador Nicholas Taubman şi a preşedintelui Traian Băsescu. În afară de faptul că a eliminat din ecuaţie micii fermieri, compania, având susţinere la cel mai înalt nivel, a fost acuzată adesea că nu respectă normele de mediu şi că operează fără autorizaţii. Mai mult, având în vedere că porcii din fermele Smithfield din România au fost afectaţi în 2007 de pestă porcină, NYT sugerează că o tulpină a noii gripe A/H1N1 ar putea proveni chiar din România. "Virusul din 2007 a afectat numai porcii, dar cercetătorii au găsit elemente ale virusurilor porcine - o tulpină din Europa sau Asia, alta din America de Nord - în codul genetic al virusului noii gripe A (H1N1)", scrie NYT.

"Smithfield deţine şi o parte din ferma (mexicană - n.r.) de porci localizată foarte aproape de locul în care specialiştii ONU investighează o posibilă legătură între porci şi noua gripă H1N1, care afectează omul. Având în vedere că originile exacte ale virusului sunt încă necunoscute, Smithfield a subliniat că această gripă nu a afectat niciun angajat al său şi niciun animal", scrie NY Times.

Cotidianul american reaminteşte că, împiedicată să încaseze compensaţiile pentru porcii care au murit în urma pestei don 2007, Smithfield s-a adresat lui Valeriu Tabără, şeful de atunci al comisiei de agricultură din Parlamentul României. Cu susţinerea altor politicieni, Tabără a reuşit să treacă un amendament prin care proprietarii de animale aveau dreptul să fie compensaţi după pierderi cauzate de boală, indiferent dacă au fost ignorate măsurile de biosecuritate, scrie New York Times. Compania Smithfield nu e sigură că va beneficia de pe urma acestui amendament. Avocatul Smithfield a arătat că, în general, amendamentul nu se va aplica retroactiv, dar Valeriu Tabără susţine că Smithfield este în categoria companiilor care au înregistrat pierderi, notează cotidianul american.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016