Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Valeriu Tabără: Viitorul nu este numai al producţiei alimentare, ci şi al producţiei de energie
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, prezent marţi, cu prilejul Zilei Porumbului, la o fermă agricolă din apropierea satului Raşi, comuna Ciochina, a declarat că porumbul este una dintre plantele strategice şi ale momentului, dar mai ales ale viitorului, în condiţiile în care "viitorul nu este numai al producţiei alimentare, ci mai ales al producţiei de energie", noteaza Agerpres.
"Sperăm ca odată cu materializarea mai multor programe pe măsurile din PNDR să putem folosi mai mult din materia primă pe care fermierii noştri o realizează. Porumbul rămâne una dintre plantele strategice şi ale momentului, dar mai ales ale viitorului. A se vedea ce se întâmplă astăzi pe piaţa mondială cu porumbul, inclusiv relaţiile pe piaţa americană între cele două mari puteri asiatice, China şi Japonia. În Statele Unite, 30% din producţia de porumb se duce în producţia de etanol. Viitorul nu este numai al producţiei alimentare. Viitorul este al producţiei de energie, dincolo de ceea ce înseamnă porumbul şi cerealele ca materie primă pentru diversele industrii', a subliniat Tabără.
Ministrul Agriculturii este de părere că, în viitor, în 2030-2050, producţia agricolă a lumii va trebui împărţită 'pe ceea ce înseamnă sursă de hrană şi pe ceea ce înseamnă producerea de bioenergie de diverse feluri şi, de asemenea, ca materii prime pentru diverse industrii'.
'Acesta este motivul pentru care discutăm astăzi, de multe ori, de ceea ce înseamnă acceptarea unor descoperiri revoluţionare la nivel mondial în domeniul cercetării agricole. Revoluţia verde, declanşată de Norman Borlaug în anii ´60-´70, după marile descoperiri din genetică, este în epuizare şi se termină şi cu probleme de mediu. Există o altă clasă şi noi rezultate care pot să ne ducă pe ceea ce înseamnă obiectivele anilor 2050, cu o populaţie care va fi la nivelul globului de peste 9 miliarde de locuitori', a spus el.
Valeriu Tabără a precizat, de asemenea, că agricultura României nu se va putea extinde fără porumb, însă trebuie lucrat la creşterea randamentului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
'Dacă ne gândim în continuare să realizăm 3-4 tone la hectar, nu vom intra niciodată într-un circuit economic normal şi vor rezista cei care se duc pe la 8, 9, 10 tone de porumb în sus. Nu este o poveste. Aceasta ar trebui să fie ţinta oricărui fermier care cultivă porumb. Asta înseamnă să aleagă hibrizi de bună calitate, să fie sursă de aplicare a unor tehnologii corecte şi, de ce nu, tehnica agricolă corespunzătoare care duce la reducerea de costuri la combustibil', a susţinut ministrul.
În context, Valeriu Tabără a afirmat că are în plan discuţii cu asociaţiile fermierilor, pentru dezvoltarea unor ferme care să aibă cel puţin trei sectoare de activitate, care să le dea rentabilitate.
Confederaţia Europeană a Producătorilor de Porumb şi Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România au organizat marţi, în satul Raşi, aparţinând de comuna Ciochina, 'Ziua Porumbului', la care au participat, pe lângă ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, şi Nicolae Sitaru, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, Stelian Fuia, preşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, Henri Bernard Cartier, producător de porumb din sud-vestul Franţei şi secretar general al Confederaţiei europene a producătorilor de porumb, Regis Doucet, expert în cultura porumbului de la Arvalis Institut du Vegetal, dar şi alţi reprezentanţi din domeniu, autorităţi publice locale şi judeţene.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News