Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valeriu Tabără vrea să obţină mai mulţi bani pentru Agricultură


Ministrul propus pentru portofoliul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat joi pentru AGERPRES că obiectivele sale vizează eficientizarea activităţii din minister, verificarea deconturilor pe ajutoarele de stat acordate agricultorilor şi pregătirea bugetului agriculturii pentru anul 2011.
Acesta a precizat că va încerca să obţină mai mulţi bani pentru bugetul MADR din 2011 pentru a finanţa sectoarele prioritare. "Mă voi lupta să avem un buget mai bun pentru agricultură în 2011, pentru că, dacă nu va fi aşa şi vom continua în sistem de austeritate şi nu vom putea finanţa anumite priorităţi din agricultură, atunci consider că nu e locul meu acolo (n.r la minister). Locul meu nu este doar să fiu ministru, eu am mai ocupat această funcţie, sunt membru titular în două academii, mi-am făcut datoria la Comisia de Agricultură şi nu m-am dus pentru afaceri sau salariu. Mă interesează să avem eficienţă şi să facem un pas înainte", a spus reprezentantul PDL.

Viitorul ministru al Agriculturii a precizat că este dureros că România are aproape 3 milioane hectare de terenuri necultivate şi importă cantităţi semnificative de produse agroalimentare.

"Suntem încă importatori de produse agroalimentare, cu o balanţă nefavorabilă şi de aceea trebuie să găsim soluţii pentru a sprijini sistemele performante pentru că avem astfel de sisteme, de pildă, apicultura sau sectorul de ovine, în timp ce creşterea porcilor şi a păsărilor sunt o necesitate pentru piaţa internă. Sunt multe probleme pe care le vom inventaria, respectiv evaziunea din agricultură, cadastrul, proprietatea, implementarea şi durabilitatea proiectelor", a adăugat Tabără.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Întrebat dacă va veni cu o nouă echipă în minister, acesta a precizat că deocamdată nu şi-a pus această problemă.
"Nu mi-am pus problema să vin cu o altă echipă. De abia s-a încheiat o restructurare în minister. Trebuie să vad ce a rezultat din ea şi care e capacitatea celor care lucrează. Eu sunt angajat de la 7 dimineaţa, până la 10-11 seara şi un astfel de program am avut în Comisia de Agricultură, deşi nu mi se cerea acest lucru. Succesul pe o activitate depinde de modul cum se va lucra în echipă şi de înţelegerea fenomenului agricol", a mai subliniat Valeriu Tabără.

În opinia acestuia, este foarte important ca activitatea din minister să fie eficientă pentru că "există probleme legate de PNDR şi de alte chestiuni de verificare şi organizare în anumite instituţii din subordine".

Tabără consideră că această propunere de a prelua conducerea Ministerului Agriculturii este unul dintre momentele sale cele mai grele.

"Nu consider această preluare ca o mare satisfacţie ci o obligaţie extraordinară la care mă gândesc mereu dacă pot să o duc până la capăt, deşi am o anumită experienţă pe domeniu", a mai adăugat deputatul PDL.
În cursul zilei de vineri, Tabără va avea o întâlnire la minister cu Mihail Dumitru, iar protocolul de predare-primire va avea loc după depunerea jurământului.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton