Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vânzător de pâine la Vancouver. Povestea românului care şi-a deschis brutărie în Canada
Romania Country Bread, brutăria românului Nicolae Constantin, este situată în Richmond, oraş din zona metropolitană Vancouver în British Columbia.
Brutăria are o faţadă din lemn de pin, iar interiorul magazinului este decorat în stil rustic. Prin vitrină se zăreşte singurul lucru de vânzare: pâinea de diferite forme. Lucrul este neobişnuit în Canada, unde magazinele vând rar doar un singur produs.
Nicolae Constantin s-a născut în Bucureşti în 1967, şi a lucrat, pe rând, ca ajutor de ospătar la Hanul lui Manuc, ospătar la Orizont, la terasă la bere, cu Victor Oană, "barman de mare valoare", şi la livrări la Bere Griviţa.
Spune că nu a dus-o rău pe vremea comuniştilor, dar că la un moment dat a început să aibe probleme cu regimul. Din această cauză, dar şi pentru că voia să vadă cum e viaţa în altă parte, se hotărăşte să fugă din ţară.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Am fugit din România în 1988 prin Iugoslavia, am mers pe jos până în Grecia. După câţiva ani rătăciţi prin 'jungla europeană', am emigrat în Canada. Am lucrat ca bucătar, tâmplar, zugrav, instalator şi altele.
Sătul să mai lucrez la alţii pentru nimica toată, am deschis o pizzerie, dar din anumite motive afacerea a eşuat. Am ajuns pe drumuri", povesteşte Constantin.
După o vreme petrecută pe străzi, Constantin reuşeşte să îşi revină financiar şi, se hotărăşte să îşi deshidă o afacere de nişă, unde nu avea competiţie: brutăria în stil tradiţional.
Citeste mai mult pe Money.ro
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News