Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vasile Lungu, directorul Asociaţiei Agricole Trifeşti: 30% din cei care iau bani de la APIA dau banii înapoi, iar pentru ceilalţi este un fel de ajutor social


Agricultura judeţului se afundă în paragină, în timp ce investitorii străini stau la pândă să ne cumpere terenurile. Creditarea aproape imposibilă, impozitele şi taxele sufocante şi piaţa neagră împiedică producătorii să facă performanţa de care sunt capabili. Agricultorii spun că nu sunt sprijiniţi în demersul lor de a face investiţii şi că statul şi-a întors faţa de la agricultură. Subvenţiile se acordă sub formă de ajutor social, în timp ce producătorii sunt supraimpozitaţi.
Agricultorii s-au întâlnit, ieri, la Prefectura Iaşului, pentru a-şi exprima poziţia privind declinul agriculturii la nivelul judeţului. Prefectul Dragomir Tomaşeschi a început întâlnirea poetic, citând un investitor american care susţinea că „viitorul va fi decis de oamenii care produc bunuri reale, în detrimentul celor care învârt bani”. Chiar şi aşa, discuţiile fermierilor nu au fost în acelaşi ton optimist, întrucât ameninţările care îi pândesc sunt mari.

„Ajutorul social” agricol atacă producătorii

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Producătorii spun că trebuie făcută o diferenţă între activitatea de performanţă şi cea de subzistenţă şi că nu pot concura cu o piaţă neagră. „Suntem la cheremul samsarilor, dacă nu se aplică o taxare inversă. Noi ajungem în faliment pentru că avem de plătit pentru orice TVA, în timp ce micii afacerişti fac avere. Vom ajunge ca în maxim 10 ani să se cumpere totul. Există deja un investitor german care cumpără tot ce prinde din judeţele Botoşani, Neamţ şi Iaşi. Face o performanţă extraordinară, dar vine cu credite luate cu dobândă de 1,7% şi cu subvenţii adevărate”, explică Florin Stegariu, proprietarul Agrocom Strunga. În acelaşi timp, în România, creditarea rămâne un vis chiar şi pentru atragerea fondurilor europene. „Noi luăm împrumuturi cu dobânzi ca la credite comerciale, iar investiţia se amortizează în 20 de ani. Dacă ducem costurile în preţuri, nu se vinde marfa. Nu avem suportul financiar necesar. În plus, este o concurenţă neloială. 30% din cei care primesc subvenţii de la APIA dau bani înapoi, iar pentru restul e un fel de ajutor social, aşa că nu sunt bani”, precizează Vasile Lungu, directorul Asociaţiei Agricole Trifeşti.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016