Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vaslui: Mistretii provoaca pierderi in culturile agricole


Mistretii de pe mai multe fonduri de vânãtoare din judet au iesit din pãduri si au început sã distrugã culturile de porumb ale localnicilor. Potrivit vânãtorilor, în judetul Vaslui au fost semnalate probleme în zonele Osesti, Ivãnesti, Tanacu, Solesti, Zãpodeni, Fãlciu, Cârja, Ivesti si Gherghesti, scrie Monitorul de Vaslui.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sezonul de vânãtoare la porc mistret s-a deschis încã de pe data de 1 august. Însã asta nu are nici o importantã, întrucât animalele îsi fac de cap pe culturile oamenilor, producându-le pierderi tot mai mari, de la o zi la alta. Personalul de vânãtoare din cadrul Asociatiei Judetene a Vânãtorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui, care are atributii de mentinere sub control a efectivelor de mistret, spune cã, mai ales în aceastã perioadã, exemplarele care produc pagube sunt foarte greu de împuscat, din cauza vegetatiei mari de pe terenurile agricole. Pe de altã parte, nici membrii vânãtorii nu pot face prea se încumetã sã solicite autorizatii de iesire în teren pentru a vâna mistreti, întrucât este foarte cald afarã iar carnea animalului se poate altera rapid. “Ne sunt semnalate probleme în sapte-opt zone ale judetului. Chiar acum suntem în teritoriu, pentru a vedea exact pe unde sunt efectivele. Organizãm în tot judetul, zi de zi, actiuni de speriere, recoltare si îndepãrtare a efectivelor de mistreti de pe culturile agricole. Sperãm sã facem fatã, mai ales cã nu sunt multi cei care se încumetã sã vâneze un animal cu a cãrui carne sã nu aibã ce face în aceastã perioadã canicularã”, ne-a spus Gheorghe Apietroaiei, directorul directorul AJVPS Vaslui. Totodatã, Directiei Sanitar-Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui, în baza protocolului de colaborare pe care îl are cu AJVPS Vaslui a insistat asupra modului de depozitare si comercializare a cãrnii provenite de la animalele vânate. “Probele pentru analize de laborator de la toti mistretii vânati sau gãsiti morti sunt obligatorii. Trebuie sã stim dacã nu cumva animalele au pestã porcinã clasicã sau trichinelozã. De fapt, carnea provenitã de la orice animal vânat nu poate fi folositã pentru consum decât dupã ce a trecut de analizele de laborator. Mai trebuie stiut cã personalul de vânãtoare si fiecare vânãtor este obligat sã pãstreze carnea la o temperaturã mai micã de 7 grade Celsius, în perioada imediat urmãtoare împuscãrii si pânã ce primeste rezultatele analizei de laborator”, ne-a spus un medic veterinar. În sezonul de vânãtoare trecut, carnea de mistret a putut fi cumpãratã de la AJVPS si de la cluburile afiliate contra sumei de 6 lei kilogramul. Pretul s-a mentinut si pentru acest sezon, numai cã numãrul solicitantilor (evident, cu exceptia vânãtorilor) este mic. Poate din cauza faptului cã asociatia impune o cantitate minimã ce poate fi cumpãratã, respectiv o jumãtate de carcasã.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016