Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Verdict dur al agricultorilor bacauani!


Statiunea Slanic Moldova a gazduit o reuniune la care au participat fosti si actuali specialisti care au lucrat sau mai lucreaza in agricultura romaneasca.
Dupa parerea acestora, “agricultura Romaniei are soarta unui bolnav ajuns la reanimare”. Printre invitati, Valeriu Cotea, reputat oenolog, profesorul universitar Petru Magazin, Gheorghe Antochi, deputat de Bacau. Parerile acestora s-au constituit intr-o adevarata radioografie a starii in care se afla agricultura romaneasca, ajunsa pe marginea prapastiei. “Cea mai mare placere o am daca vorbesc despre agricultura la trecut, din pacate. Este un nonsens, pentru ca toti ar trebui sa ne gandim la viitor. In cei peste 45 de ani de cand am absolvit facultatea am avut sansa sa traiesc in doua milenii, in doua secole, in doua oranduiri sociale.

Mi-am trait tineretea si maturitatea intr-un efort colectiv, pentru a ne indeplini sarcini mereu mai grele. Impreuna cu alti specialisti am realizat lucruri deosebite, intr-un domeniu deosebi, agricultura judetului. Insa, in ultimii douazeci de ani, mai tot din ceea ce am facut noi s-a daramat, iar eu nu mai pot avea un cuvant de apreciere pentru agricultura de astazi. Sunt un optimist informat, cred eu, dar nu pot avea aprecieri nici pentru agricultura de maine. Realizari foarte bune, tehnice, bazate pe cele mai noi cercetari stiintifice, nu mai sunt. Romania a avut o buna zonare a culturilor, lucrari de imbunatatiri funciare bune, o buna organizare a teritoriului agricol, ca si o buna organizare a unitatilor agricole. Acestea valorificau superioir cele 10.000 ha de teren agricol, iar agricultura era ramura economica de baza. Ea a ajutat enorm la plata datoriei externe, pana in 1989. Au urmat, insa, reforme facute de oameni care s-au intalnit cu agricultura doar in farfurie. Cu rezultate nefaste. Am lucrat 14 ani la Agricola. Eu zic ca, impreuna cu cei peste 3.000 de salariati si cu cei peste 200 de specialisti ai ei, am reusit sa salvam intreprinderea. Acum sunt parlamentar, cu credinta ca as putea contribui si eu la deciziile care se iau acolo cu privire la agricultura. Dar, nu prea e asa si cred ca politizarea excesiva de la noi a dus la decaderea continua a economiei, a nivelului de trai. Vorbim mult, dar nu facem nimic concret, nu administram tara ca niste oameni responsabili. Evident, sper sa ne vina mintea cea de pe urma, sa-i inlaturam de la decizii pe cei corupti, care isi impun punctul de vedere cu forta pumnului”, a spus Gheorghe Antochi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Observator de Bacau
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016