Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Victor Ponta s-a razgandit in privinta TVA-ului scazut pentru produsele agricole

victor-ponta-s-a-razgandit-in-privinta-tva-ului-scazut-pentru-produsele-agricole

Dupa ce au anuntat saptamani la rand reducerea taxei pe valoarea adagata pentru alimentele de baza, in special pentru panificatie, primul ministru Victor Ponta a facut intr-o emisiune televizata cateva declaratii care pun sub semnul indoielii credibilitatea mesajului sau politic.


Intrebat in emisiune daca acesta considera ca este posibila reducerea TVA-ului pentru unele produse agroalimentare, acesta a raspuns:

"Eu as vrea, dar nu cred ca se va putea anul acesta sa schimbam datele bugetare, pentru ca sunt convenite cu FMI. Pe de alta parte, eu cred foarte tare, in baza a ceea ce am vazut ca si studii ca daca reusim in bugetul pe 2013 sa avem un TVA diferentiat la alimente, pe o schema financiara pe care am gandit-o, si o explic inca o data, cand vine producatorul - ca in special e vorba de producator roman aici, ca sa nu ne ascundem - si emite factura, pune TVA-ul 24%, dar imi aduce factura si 9% ramane la stat, 15% ii vine inapoi lui. in primul rand, il oblig sa emita factura", a spus Victor Ponta.

Acesta a continuat sa explice ca majoritatea produselor se vand fara factura, el dorind sa scoata la lumina o parte din comertul cu alimente.

Ponta a sustinut transant problema facturarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Pai altfel nu ii dau cei 15% inapoi daca nu imi da factura. Adica am un mijloc prin care il controlez. in primul rand, emite factura. 80% din produsele agro-alimentare romanesti se vand fara factura. in al doilea rand, il ajut pe producator intern, ca nu mai vreau sa vad 70% din produsele alimentare din Romania din import, pentru ca, uitati-va, apropo de devalorizarea leului fata de euro, lumea spunea: Aoleu, se scumpeste mancarea! Pai, se scumpesc rosiile si castravetii din import, aia din Romania n-ar trebui sa se scumpeasca, ca sunt in lei. Problema noastra este ca noi il omoram pe producatorul roman, si cel din afara, in special din afara UE, ca in UE nu avem taxe, ne hraneste cu legume si fructe, daca vorbim de acestea, extrem de nesanatoase, ca sa ma intorc la subiectul anterior", a declarat acesta in emisiune.

La randul sau, Daniel Constantin, ministrul agriculturii, a recunoscut ca scaderea TVA nu va avea ca efect scaderea preturilor, ci o mai buna colectare a banilor la buget.
"Nu vad scaderea TVA la produsele alimentare de baza ca pe o masura sociala, asa cum au incercat altii s-o prezinte, care sa aiba ca scop reducerea pretului la paine. Acesta este aspectul si implicatia sociala. Chiar daca nu se va reduce pretul la paine, probabil ca va stagna pentru o anumita perioada", a spus Constantin.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016