Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viitorul sectorului alimentar si al agriculturii, dezbatut impreuna cu producatorii agricoli

viitorul-sectorului-alimentar-si-al-agriculturii-dezbatut-impreuna-cu-producatorii-agricoli

Ministrul Agriculturii si secretarul de stat Alexandru Potor au mediat doua dezbateri pe marginea textului Comunicarii Comisiei Europene privind Viitorul sectorului alimentar si al agriculturii.


La prima dezbatere au participat membrii Grupului tehnic de lucru pentru pregatirea sectorului agricol romanesc in contextul modernizarii si simplificarii PAC, constituit prin Ordinul MADR nr. 25/13.02.2017 si anume: reprezentanti ai APIA, AFIR, ASAS, USAMV Cluj-Napoca, Institutul de Economie Agrara, Institutele de Cercetare Dezvoltare de la Fundulea, Balotesti, Constanta, FGCR IFN SA, ARB, precum si reprezentanti din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
La cea de-a doua dezbatere au fost invitati si au participat reprezentantii federatiilor, asociatiilor de fermieri si producatori agricoli din Romania dintre care amintim PRO AGRO, LAPAR, Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania, AGCTR, Federatia Oierilor de Munte din Romania, Federatia Crescatorilor de Bovine din Romania, ACV Holstein Romania, ACEBOP, FNGAL, Asociatia Berarii Romaniei, AMSEM, Asociatia Nationala a Producatorilor si Distribuitorilor de Ciuperci din Romania, Federatia Nostra Silva, Asociatia Ecologista Turism Verde, Asociatia Romana pentru Agricultura Durabila, APIMAR, precum si reprezentanti ai Academiei de Studii Economice din Bucuresti.
 
In ambele reuniuni s-au dezbatut aspectele cheie pentru Romania din textul Comunicarii, identificate de MADR, dintre care mentionam flexibilitatea de implementare a PAC la nivel de stat membru - Statele membre vor trebui sa elaboreze planuri strategice privind PAC, convergenta externa a platilor directe - reducerea diferentelor dintre statele membre in ceea ce priveste sprijinul PAC, asigurarea unui sprijin echitabil si mai bine orientat pentru venitul fermierului (convergenta interna), un accent mai puternic pe cercetare, inovare, formare si utilizarea serviciilor de consiliere, imbunatatirea protectiei mediului si actiuni climatice, reinnoirea generatiilor de fermieri si gestionarea riscurilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Ministrul Petre Daea a solicitat tuturor participantilor sa transmita contributii scrise fata de aspectele cheie din Comunicarea Comisiei, pana cel tarziu la data de 2 februarie 2018, in vederea elaborarii unui document comun, care sa reflecte pozitia sectorului agricol din Romania fata de documentul Comisiei.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016